Συνταγματική αναθεώρηση προτείνει ο Τσίπρας πριν «τα μπάνια του λαού» (στις 24/7)

Και αλλαγές στον εκλογικό νόμο «στη βάση της απλής αναλογικής»

Συνταγματική αναθεώρηση προτείνει ο Τσίπρας πριν «τα μπάνια του λαού» (στις 24/7)
Στις 24 Ιουλίου, ανήμερα της επετείου της παλινόρθωσης της Δημοκρατίας, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη υπουργών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως ανέφεραν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής και ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος μετά τη σύσκεψη, θα προηγηθεί ευρεία διαβούλευση, καθώς απόφαση της κυβέρνησης είναι η πρόταση να τεθεί σε διακομματικό διάλογο, αλλά και σε διάλογο με την ίδια την κοινωνία. Ταυτόχρονα, ανοίγει ο διάλογος για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στη βάση της απλής αναλογικής.
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι τώρα που ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και συνθήκες αποσταθεροποίησης, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού και επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι πήρε θέση επί αβάσιμων δημοσιευμάτων.
Σχετικά με το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης ή επιμερισμού του 13ου και του 14ου μισθού, υποστήριξε ότι είναι πρόταση του ΣΕΒ, και επανέλαβε, όπως και στις δηλώσεις του στο Έθνος, ότι η κυβέρνηση δεν την έχει κάνει δεκτή.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top