Βρήκε ο Φίλης τη γενιά του! Ο απίθανος θεατρόφιλος Πελεγρίνης τον υποστηρίζει φανατικά

«Τον αδικούν τα ΜΜΕ, είναι ευαίσθητος άνθρωπος» είπε ο υφυπουργός Παιδείας

Σε φανατικό υποστηρικτή του (πολιτικού του προϊστάμενου) Νίκου Φίλη αναδεικνύεται ο θεατρόφιλος Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Ο πρώην πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και υφυπουργός Παιδείας, ο οποίος είχε προκαλέσει μεικτές αντιδράσεις με την αγάπη και τις εμφανίσεις του στο σανίδι (με κορυφαία την παράσταση στο Παρίσι την ώρα που το εξάμηνο των φοιτητών ήταν στον αέρα λόγω απεργιών στο ΕΚΠ το 2013), στηρίζ��ι τον υπουργό Παιδείας και τονίζει πως έχει αδικηθεί και πως πρόκειται για ευαίσθητο άνθρωπο.

«Δημιουργείται από τα ΜΜΕ ένα θέμα που δεν υπάρχει. Πολλές φορές αδίκως κατηγορούν τον κ. Φίλη. Γνώρισα έναν άνθρωπο ευαίσθητο, δημοκρατικό. Πού είπε ο Φίλης ότι πρέπει να καταργηθούν τα αρχαία… Λέει ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μάθουμε να μιλάμε την γλώσσα μας. Όταν η γλώσσα φτωχαίνει, με την είσοδο μάλιστα της νέας τεχνολογίας, φτωχαίνει και η εθνική μας συνείδηση» τόνισε ο κ. Πελεγρίνης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «το πόρισμα της Επιτροπής που είναι το αποτέλεσμα του διαλόγου, είναι μία πρόταση. Θα τεθεί, μαζί με άλλες προτάσεις, υπόψη, του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα συν��άξει μια πρόταση υπόψη του υπουργού και εκείνος θα πάρει μία απόφαση. Ένας νόμος δεν θα πρέπει να διαγράφει το παρελθόν εντελώς. Αυτό ήταν το λάθος του νόμου Διαμαντοπούλου».

Ο κος Πελεγρίνης εκτίμησε ότι το γενικότερο πρόβλημα του εκπαιδευτικού μας συστήματος είναι η κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο μαθητής: «Στη Γερμανία το 75% στρέφεται προς την τεχνική εκπαίδευση και το 25% στην ανώτατη εκπαίδευση. Εμάς είναι το 95% (των μαθητών στρέφεται) στην ανώτατη εκπαίδευση».

Δείτε ακόμη:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top