ΠΡΟΚΛΗΣΗ δίχως ΟΡΙΑ από τους Αλβανούς! Τσάμηδες αποδοκίμασαν τον Έλληνα ΥΠΕΞ στα Τίρανα-ΒΙΝΤΕΟ

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ράμα

​Σε ένα πρωτοφανές ανθελληνικό παραλήρημα επιδόθηκαν διαδηλωτές, μέλη του κόμματος των Τσάμηδων Δικαιοσύνης Ένταξης και Ενότητας, που συγκυβερνά με τον Έντι Ράμα, αποδοκιμάζοντας και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, την ώρα που εκείνος έμπαινε στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ομάδες Τσάμηδων διαδηλωτών επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο του Ν. Κοτζιά στο κτίριο του αλβανικού υπουργείου, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι και όλα αυτά με την ανοχή των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί και μετά από τις προβοκατόρικες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος το Σαββατοκύριακο δήλωσε πως η αρχαία Δωδώνη και ο Όλυμπος έχουν την αφετηρία τους στην... Τσαμουριά.

Οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει το χώρο μπροστά από το ΥΠΕΞ και με το που είδαν το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό άρχιζαν να φωνάζουν «Τσαμουριά μητέρα μας περίμενέ μας».

Και αφού ολοκλήρωσαν το ανθελληνικό τους show, προσβάλλοντας κατάφορα υπουργό, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα τους, τότε… «ξύπνησε» και η αστυνομία και τους απομάκρυνε από την είσοδο του υπουργείου, χωρίς όμως εκείνοι να πτοούνται.

Σύμφωνα τέλος με την Καθημερινή, πληροφορίες, τις οποίες διέψευδαν κύκλοι της ελληνικής αποστολής, ανέφεραν πως η αλβανική πλευρά πρότεινε στην ελληνική αντιπροσωπεία να μπει στο κτίριο από τη διπλανή πόρτα, κάτι που αρνήθηκε ο Ν. Κοτζιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top