Έχει Master στην Πολεοδομία και μπερδεύει τη στάθμη με το έδαφος ο Τσίπρας-ΓΚΑΦΑ με τον Βαλς!

Οh mon dieu! Δείτε τι έγινε στην κοινή συνέντευξη τύπου των δύο πολιτικών

Το ταξίδι του Μανουέλ Βαλς στην Αθήνα δεν είχε μόνο λόγια στήριξης, ξεναγήσεις στην Ακρόπολη και εκλεκτά πιάτα με σπαράγγια και ψάρια, είχε και γκάφες! Μια από αυτές προήλθε από τα χείλη του Έλληνα πρωθυπουργού, φέρνοντας σε αμηχανία τον Γάλλο ομόλογο του!

Ήταν κατά την διάρκεια της κοινή συνέντευξης τύπου των δύο πολιτικών το μεσημέρι της Παρασκευής! Ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του περί ελληνογαλλικής συμμαχίας και νέας σελίδας στην Ελλάδα, απευθυνόμενος σε προσωπικό ύφος στον γάλλο πρωθυπουργό, αφού τον ευχαρίστησε που ήρθε στην Ελλάδα- παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει τη δεδομένη στιγμή η χώρα του-, πέταξε μια ατάκα για τον Σηκουάνα, που θα συζητηθεί!


«Θα ήθελα να υπογραμμίσω, το γεγονός ότι η επίσκεψη αυτή γίνεται σε μία δύσκολη στιγμή για τη Γαλλία. Πριν από λίγο όσο ήμασταν μαζί μέσα πληροφορηθήκαμε ότι η στάθμη στον Σηκουάνα έχει ανέβει έξι μέτρα πάνω από το... έδαφος», είπε ο κ.Τσίπρας. Προφανώς και ο πρωθυπουργός εννοούσε 6 μέτρα πάνω από την θάλασσα! To λάθος του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσε αρνητικά σχόλια, κυρίως γιατί ο κύριος Τσίπρας όχι μόνο έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός, αλλά έχει και μεταπτυχιακό στην Πολεοδομία - Χωροταξία στο ΕΜΠ! Στις επιστήμες αυτές η στάθμη και το έδαφος είναι το όπως "το άλφα και το βήτα" για την αλφαβήτα!

Η πρόταση του κυρίου Τσίπρα για τον ποταμό της βορειοδυτικής Γαλλίας έφερε σε αμηχανία τον…. κύριο Βαλς, ο οποίος στοχοποιήθηκε από τα γαλλικά ΜΜΕ, επειδή απουσίαζε σε μια δύσκολη στιγμή για το Παρίσι!

ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ1