Μητσοτάκης–Βαλς: Αντάλλαξαν απόψεις σε «άριστο» κλίμα

Το πρόγραμμα της ΝΔ και το προσφυγικό στο επίκεντρο

Μητσοτάκης–Βαλς: Αντάλλαξαν απόψεις σε «άριστο» κλίμα

​Ο γάλλος πρωθυπουρ��ός Μανουέλ Βαλς συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης του στην Ελλάδα.

Πηγές από τη Συγγρού κάνουν λόγο για «συνάντηση γνωριμίας» και «άριστο» κλίμα.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά και παραδοσιακά άριστες σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας, αλλά και του Ελληνικού και Γαλλικού λαού.

Ο κ.Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει πλήρως τον Γάλλο πρωθυπουργό για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα για τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει ως προς την πορεία της πραγματικής οικονομίας.

Τόνισε, ταυτόχρονα, την ανάγκη μιας διαφορετικής σύνθεσης οικονομικής πολιτικής στη βάση της μείωσης της υπέρμετρης φορολογίας, της μείωσης των δημοσίων δαπανών και της ενίσχυσης των μεταρρυθμίσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο στρατηγικό στόχο της ΝΔ για ανάπτυξη 4%, με πλεονάσματα της τάξης του 2%, καθώς και στην αναγκαία και επείγουσα διαμόρφωση θετικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, που είναι ζωτικής σημασίας για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Συζητήθηκαν ακόμα, η πορεία της κατάστασης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, που απαιτεί συνεχή εγρήγορση και συντονισμένη δράση, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι δυο πολιτικοί αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της Ευρώπης, συμπίπτοντας στην εκτίμηση ότι είναι αναγκαίο να αναληφθούν πολιτικές και δράσεις για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και της απήχησής της στους ευρωπαϊκούς λαούς.

Τέλος, έκαναν επισκόπηση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό.

Δείτε επίσης:

Η ατάκα Τσίπρα που στρίμωξε τον Βάλς την ώρα που όλη η Γαλλία τον κράζει!

Τον Οδικό Χάρτη συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας υπέγραψαν Τσίπρας και Βαλς

«Έρωτας» Τσίπρα-Βαλς: Στενοί οι δεσμοί Ελλάδας-Γαλλίας, συμμεριζόμαστε τις ίδιες αξίες

Σαπέν σε Τσακαλώτο: «Δημιουργία οικονομίας σύγχρονης χώρας το στοίχημα για την Ελλάδα»

Βαλς: «Στηρίξαμε την Ελλάδα για να μείνει στην ευρωζώνη, μπορείτε να υπολογίζετε σε μας»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top