Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ:Είπαμε ψέματα στο λαό-Ούτε ο Τσίπρας δεν κατάλαβε τη διάταξη για τις offshore

«Δεν πρέπει οι πολιτικοί να έχουν λεφτά και εταιρείες στο εξωτερικό»

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ:Είπαμε ψέματα στο λαό-Ούτε ο Τσίπρας δεν κατάλαβε τη διάταξη για τις offshore

​Μια αποκαλυπτική συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε στο ρ/σ ΣΤΙΓΜΑ 97,6, ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, μιλώντας για τις offshore και τον ΕΝΦΙΑ.

«Κακώς δόθηκαν προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ οι υποσχέσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει περίπτωση και καμία.... δυνατότητα να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Ο πολιτικός πρέπει να ζητά συγνώμη, αναγνωρίζοντας το λάθος του», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Δημαράς, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον... τρόπο που ήταν διατυπωμένη η διάταξη για τις offshore, αλλά και το τεράστιο μέγεθος του πολυνομοσχεδίου, που όπως είπε ήταν πολύ δύσκολο να... διαβαστεί ακόμη και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα!

«Δεν θα μπορούσε κανείς να... διαβάσει και να κατανοήσει μέσα σε μια μέρα ένα πολυνομοσχέδιο 7.500 σελίδων. Αλλά και το συγκεκριμένο άρθρο για τις offshore εταιρείες, ήταν διατυπωμένο με τέτοιον τρόπο, που επίσης δεν θα μπορούσε κάποιος να το ανακαλύψει. Κανένα... κόμμα δεν πήρε είδηση το συγκεκριμένο άρθρο, πόσο μάλλον ένας βουλευτής. Θεωρώ, πως ούτε ο... Πρωθυπουργός αντιλήφθηκε επακριβώς τη διάταξη για τις offshore εταιρείες», είπε χαρακτηριστικά.

«Το άρθρο που κατατέθηκε με το πολυνομοσχέδιο ήταν πιο ελαστικό στο να έχουν τα πολιτικά πρόσωπα offshore εταιρείες. Η κυβέρνηση είπε ότι επειδή το προηγούμενο άρθρο ήταν ασαφές νομικά, πήγε να το κάνει πιο σαφές, τη στιγμή που κάποιες χώρες που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι συνεργάζονται. Αυτό ήταν μια δικαιολογία. Εγώ ήμουν αντίθετος σε αυτά. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να βρούμε τρόπο να καταργηθούν οι φορολογικοί παράδεισοι γιατί είναι μεγάλη γάγγραινα για τις κοινωνίες και τις εθνικές οικονομίες σαν τις δικές μας. Οι offshore και οι φορολογικοί παράδεισοι είναι υποδοχείς εγκληματιών, ανθρώπων της διαπλοκής, εμπόρων όπλων και ανθρώπων που καταστρέφουν τις εθνικές οικονομίες. Οι βουλευτές που ανήκουν σε μια κυβέρνηση πρέπει και να την ελέγχουν, είναι καθήκον τους. Δεν συζητήθηκε διεξοδικά στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η επίμαχη διάταξη για τις offshore εταιρείες και αυτό ήταν λάθος. Θα έπρεπε να είχαμε ξεκαθαρίσει και κατανοήσει το όλο ζήτημα, πριν πάει στη βουλή. Με τη νέα διάταξη, το τραβήξαμε πάρα πολύ. Από το ένα άκρο φτάσαμε στο άλλο», πρόσθεσε ο κ.Δημαράς.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «να δοθούν διευκρινίσεις, να γίνει αποσαφήνιση για το εάν επιτρέπεται συγγενείς πολιτικών να έχουν επιχειρηματική δραστηριότ��τα σε χώρες εκτός Ελλάδας». Ο ίδιος τόνισε ότι συμφωνεί απολύτως με την νέα διάταξη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται ρητά για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό, αλλά όχι για τα παρένθετα πρόσωπα.

Επίσης, υποστήριξε ότι «ηθικά δεν επιτρέπεται βουλευτές ή υπουργοί να έχουν χρήματα οι μετοχές στο εξωτερικό. Πρέπει να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα και αν το αρνηθούν, οφείλουν να παραιτηθούν». Σύμφωνα με τον κ.Δημαρά «ο νόμος επιτρέπει στα πολιτικά πρόσωπα να έχουν καταθέσεις ή μετοχές σε εταιρείες του εξωτερικού. Αυτό όμως δεν είναι ηθικό. Όποιος ασχολείται με τα κοινά πρέπει να δίνει και το παράδειγμα. Ο πολιτικός δεν πρέπει απλά να λέει ότι είναι τίμιος, αλλά και να το αποδεικνύει».

Από τις δηλώσεις του συμπεραίνουμε ότι πολλοί βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο ίδιος μάλλον ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο χωρίς να το έχουν διαβάσει ολόκληρο! Το φαινόμενο δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς έχει συμβεί κι άλλες φορές να πάνε για ψήφο αδιάβαστοι οι βουλευτές!

Δείτε επίσης:

ΕΚΠΛΗΞΗ: Ο ΕΝΦΙΑ είναι εδώ... και θα είναι έως το 2031!!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top