Κουρουμπλής: «Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος»

«Δεν υπήρχε άλλος δρόμος, κάποιες τροπολογίες έπρεπε να κατατεθούν»

Κουρουμπλής: «Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος»

​Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Εγώ διαφωνώ με την εκτίμηση αυτή, αλλά δεν παύει να υπάρχει μία τέτοια εκτίμηση από την απέναντι όχθη. Πέρασαν αυτές οι τροπολογίες, αλλά δεν είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα. Δεν είναι, τουλάχιστον, στην έκταση που θέλουν να τα προσδιορίσουν. Ήταν ορισμένες τροπολογίες, που έπρεπε να περάσουν», είπε.

Ερωτηθείς δε αν η διαπραγμάτευση ήταν επιτυχημένη, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε:

«Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Μπορεί να αποδειχθεί ότι όλη αυτή η προσπάθεια, ενδεχομένως κατά την άποψη των επικριτών της κυβέρνησης, δεν έδωσε διέξοδο. Εμείς πιστεύουμε, λοιπόν, ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Ακολουθήσαμε αυτόν τον δρόμο και σήμερα μπορούμε να πούμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι οφείλουν, πλέον, να δείξουν και αυτοί τη συνέπεια αυτή που έδειξε η κυβέρνηση στις επιλογές που επιβλήθηκαν, κατά κάποιο τρόπο, από τη δική τους πλευρά. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα κριθεί εκ του αποτελέσματος».

Όσο για το αν το πακέτο μέτρων που ψηφίστηκε βοηθά στο να επιστρέψει οικονομία σε αναπτυξιακούς ρυθμούς είπε:

«Όλοι οι αναλυτές θεωρούν ότι δεν συνηγορούν τα μέτρα αυτά στην αναπτυξιακή κατεύθυνση. Σιγά σιγά υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας στον κόσμο, και στον επιχειρηματικό κόσμο. Η πολιτική σταθερότητα που εξασφαλίζεται, θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top