Στην Κάνδανο ο Παυλόπουλος για την επέτειο του ολοκαυτώματος

«Χρέος μου να βρίσκομαι σε χώρους θυσίας που στέλνουν το μήνυμα “ποτέ πόλεμος”»

​Στην μαρτυρική Κάνδανο της Κρήτης βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος για την επέτειο των 75 χρόνων από την καταστροφή του χωριού από τους Γερμανούς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του δήμου Κανδάνου – Σελίνου και τόνισε πως είναι χρέος του να βρίσκεται σε ένα τόπο θυσίας που στέλνει το μήνυμα «ποτέ πια πόλεμος».

16686137.jpg
«Πολλώ μάλλον όταν υπάρχουν ακόμα και σήμερα ιστορικοί και δη Γερμανοί, ευτυχώς ελάχιστοι και απομονωμένοι, που δεν αισχύνονται να αρνούνται ιδίως τη σφαγή της Κανδάνου και της Βιάννου από τον γερμανικό στρατό κατοχής», είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

16686134.jpg
«Πρόκειται για πραγματικούς διαστροφείς της ιστορίας, οι οποίοι θα παίρνουν πάντα την απάντηση που τους αξίζει. Τα, δε, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, πρωτίστως για λόγους επιστημονικής δεοντολογίας, οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά ως προς τις διακρίσεις που απονέμουν. Και από την άλλη πλευρά, την απαρέγκλιτη εφαρμογή του διεθνούς δικαίου ως στοιχειώδες δείγμα γραφής για την τελική επικράτηση του δικαίου και της νομιμότητας. Διότι, δίχως την επικράτησή τους υπάρχει ο κίνδυνος, ολοκαυτώματα όπως αυτό της Κανδάνου, έστω και με άλλη μορφή, να διαπραχθούν μελλοντικώς».

16686184.jpg
Διατύπωσε ακόμα την άποψη ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι νομικά ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες.

16686194.jpg

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κανδάνου, ενώ στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τ. Κουίκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top