Σαπέν σε Τσακαλώτο: «Δημιουργία οικονομίας σύγχρονης χώρας το στοίχημα για την Ελλάδα»

Ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης

Σαπέν σε Τσακαλώτο: «Δημιουργία οικονομίας σύγχρονης χώρας το στοίχημα για την Ελλάδα»

​Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει μια νέα οικονομία, σύγχρονης χώρας και να βρει τη θέση που της ανήκει στην Ευρώπη εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαπέν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Ε. Τσακαλώτο.

16685136.jpg
Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε έναν χρόνο από τώρα η Ελλάδα θα είναι εντελώς διαφορετική και σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει η ατζέντα και πλέον η χώρα να εισέλθει σε μια περίοδο ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη.

«Νομίζω ότι μετά από ένα χρόνο θα μιλάμε για μια πολύ διαφορετική Ελλάδα, που θα έχει επιστρέψει στις αγορές, θα υπάρχει ανάπτυξη και τα ωφελήματα της ανάπτυξης θα είναι για όλους», είπε.

16685129.jpg

Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι η καλή συνεργασία με τη Γαλλία θα συνεχιστεί και ευχαρίστησε τόσο τον ίδιο τον Μ. Σαπέν, όσο και τη γαλλική κυβέρνηση για τη στήριξη που παρείχαν στην Ελλάδα όλο το προηγούμενο δύσκολο διάστημα.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, τόνισε πως η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα περίοδο, ωστόσο τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει.

16685130.jpg

«Δεν έχει τελειώσει η δύσκολη περίοδος, ούτε θα πω ότι έχουν ολοκληρωθεί οι προσπάθειες των Ελλήνων και της κυβέρνησης. Στόχος είναι μια νέα οικονομία σύγχρονης χώρας που έχει τη θέση της στο ευρώ», είπε.

16685173.jpg
Σημείωσε τέλος πως η μάχη που δόθηκε πέρσι το καλοκαίρι ήταν προς όφελος τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης, ενώ υπογράμμισε πως «ο αγώνας αυτός ανήκει στο παρελθόν και στόχος είναι να βρει η χώρα τη θέση που της ανήκει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top