Βαλς: «Στηρίξαμε την Ελλάδα για να μείνει στην ευρωζώνη, μπορείτε να υπολογίζετε σε μας»

Τσίπρας: «Ελλάδα και Γαλλία μοιράζονται κοινές αξίες»

Βαλς: «Στηρίξαμε την Ελλάδα για να μείνει στην ευρωζώνη, μπορείτε να υπολογίζετε σε μας»

​Τις σκάλες του Μεγάρου Μαξίμου ανέβηκε λίγο πριν από τις 11:30 ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, όπου πραγματοποιεί κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Α. Τσίπρα.

«Η επίσκεψή σας στην Ελλάδα επιβεβαιώνει την πολύ στενή σχέση συνεργασίας και αλληλοκατανόησης ανάμεσα στις χώρες μας. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται κοινές αξίες. Βρεθήκαμε δίπλα - δίπλα πολλές φορές στην κοινή μας ευρωπαϊκή διαδρομή υπερασπιζόμενοι τις δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών μας και το όραμα για μια Ευρώπη με κοινωνική συνοχή. Αυτή την κοινή ιστορία την συνεχίζουμε και σήμερα. Η κυβέρνησή σας στάθηκε δίπλα μας σε πολύ δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και είναι κάτι που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε. Το γεγονός ότι σήμερα είστε εδώ και επιμείνατε να μην αναβληθεί αυτή η επίσκεψη παρά τις δυσκολίες και τις καιρικές δυσκολίες σηματοδοτεί την αταλάντευτη στάση στήριξης αυτής της κοινής πορείας και συνεργασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Γάλλο ομόλογό του, ευχαριστώντας τον για την επίσκεψή του.

Από την πλευρά του ο Μ. Βαλς, μιλώντας στον ενικό στον Α. Τσίπρα αναφέρθηκε σε μια επιγραφή στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, η οποία αναφέρεται στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα, λέγοντας πως μετά από 150 χρόνια ��ξακολουθούν να ισχύουν όλα όσα αναγράφει η επιγραφή.

«Η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα για να παραμείνει στην ευρωζώνη. Μπορείτε να υπολογίζετε σε μας», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός, κάνοντας παράλληλα λόγο για θαρραλέες μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top