Παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας η ανάπτυξη αργεί! Σοβαρές καθυστερήσεις σε κρίσιμα νομοσχέδια

Άμεσες συνέπειες στα έσοδα του κράτους

Παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας η ανάπτυξη αργεί! Σοβαρές καθυστερήσεις σε κρίσιμα νομοσχέδια

​«Ενέσεις» αισιοδοξίας επιχείρησε να δώσει ο Α. Τσίπρας χθες κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, τόσο στους υπουργούς του, όσο και στον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας πως η ανάπτυξη πλησιάζει, μία μέρα μετά από την φοροκαταιγίδα που ήρθε για να σαρώσει τα εισοδήματα των πολιτών.

Όπως σημείωσε η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, η ανάπτυξη δεν θα έρθει με μαγικό τρόπο, αλλά θέλει πάρα πολλή δουλειά.

Ήδη έχει χαθεί πολύς χρόνος, καθώς έχουν υπάρξει σημαντικές καθυστερήσεις στην κατάθεση νομοσχεδίων. Ενδεικτικό είναι πως το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, σύμφωνα με όσα είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στον υπουργικό συμβούλιο που είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2015 θα έπρεπε να είχε κατατεθεί τον Ιανουάριο, αλλά τελικά ακόμα δεν έχει έρθει στη Βουλή.

Ομοίως το νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων δεν έχει κατατεθεί ακόμα στη Βουλή, όπως επίσης το πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις ή το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Τα νομοσχέδια αυτά σημαίνουν χρήματα για τα δημόσια ταμεία, επομένως κάθε καθυστέρηση ζημιώνει το κράτος, ενώ απομακρύνει ακόμα περισσότερο τον στόχο της επιστροφής σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει από… σήμερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top