Παυλόπουλος: Ελλάς-Γαλλία συμμαχία με τον Βαλς και σε προσφυγικό-οικονομία

Συζήτηση και για την τρομοκρατία στη συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο

H αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, το προσφυγικό αλλά και ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία απασχόλησαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.
«Η ελληνική πλευρά δεν ξεχνά την καθοριστική συμβολή της Γαλλίας για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και στην ζώνη του ευρώ. Η Ελλάδα θα συνεχίσει με μεγάλες θυσίες να παραμένει στον πυρήνα της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τον Γάλο πρωθυπουργό στο προεδρικό μέγαρο, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να θιγεί το κράτος Δικαίου.
Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ακόμα ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού το οξύτατο ζήτημα του προσφυγικού και υπογράμμισε τις ευθύνες της Τουρκίας όσον αφορά την τήρηση των υποχρεώσεων της σχετικά με τη διαχείρισή του. Επίσης ανέφερε ότι πρέπει άμεσα η Frontex να μετατραπεί σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή.
Τέλος υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος της Συρίας και να αντιμετωπισθεί η τρομοκρατία, τα αποτελέσματα της οποίας πλήρωσε πολύ ακριβά η Γαλλία.
Ο Μανουέλ Β��λς επισήμανε από την πλευρά του ότι στόχος της επίσκεψής του, που γίνεται λίγους μήνες μετά από αυτή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, είναι η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.
Αναφέρθηκε ακόμα στην υποστήριξη της Γαλλίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε για το ζήτημα του χρέους ότι «θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα για μια βιώσιμη λύση» .
O Γάλλος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα υποδοχής των προσφύγων και τόνισε ότι πρέπει να υπολογίζουμε στη στήριξη της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γαλλίας.
Ανέφερε ακόμη ότι προτεραιότητα για όλους στην ΕΕ είναι η ασφάλεια των συνόρων και ��πογράμμισε και από την πλευρά του ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος τη Συρία.
Ο κ. Βαλς αναφέρθηκε τέλος στις δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top