ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ - ΔΝΤ:Δεν βάζουμε χρήματα τώρα, από Φθινόπωρο και βλέπουμε!

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στη Νέα Υορκη, Δ.Σουλτογιάννης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ - ΔΝΤ:Δεν βάζουμε χρήματα τώρα, από Φθινόπωρο και βλέπουμε!

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η χώρα μας θα πάρει την δόση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μας στέλνει… χαιρετίσματα!

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Μπίλ Μάρεϊ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι στο ΔΝΤ δεν γνωρίζουν αν θα συμμετάσχουν χρηματοδοτικά σε ένα ελληνικό πρόγραμμα, τονίζοντας πάντως πως συνεχίζουν να συνεργάζονται με Ευρωπαίους εταίρους και τις Ελληνικές αρχές.

«Η ελάφρυνση του χρέους είναι και επίσημα στην ατζέντα σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις του 3ετούς Ευρωπαϊκού προγράμματος. Δεν είμαστε σε θέση να μπορούμε να πούμε ότι θα συμμετάσχουμε χρηματοδοτικά σε ένα ελληνικό πρόγραμμα, αλλά ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει προς το τέλος της χρονιάς», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ταμείου, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star στη Νέα Υορκη, Δημήτρη Σουλτογιάννη.

Σύμφωνα με τον Μπίλ Μάρεϊ, «έχει γίνει σημαντική πρόοδος, αλλά στο τέλος της… χρονιάς θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα στο Εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ». Τότε, σύμφωνα με τον ίδιο το Ταμείο θα πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που μιλούν για νέα κόντρα ΔΝΤ-Βερολίνου σχετικά με το ελληνικό χρέος, ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε «δεν έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές Γερμανίας και ΔΝΤ στο χρέος. Νομίζω πως όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι απαραίτητη».
Απέφυγε πάντως να πάρει θέση σχετικά με τις πληροφορίες που ήθελαν τον διευθυντή του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Πολ Τόμσεν να τάσσεται κατά της συμφωνίας και την Κριστίν Λαγκάρντ υπ��ρ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top