"Μεγάλη επιτυχία ο κόφτης"-ΟΛΑ όσα δήλωσε ο Τσίπρας στο υπουργικό-Η συγκίνησή του στο φινάλε!

Ο απολογισμός για τα νέα επώδυνα μέτρα-μνημόνιο - Πρώτη ανάρτηση 17.39

Με την εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του προς τους υπουργούς ανέφερε ότι υπάρχουν πλέον θετικές εξελίξεις, όπως η ελάφρυνση του χρέους, που όπως υποστήριξε ούτε καν την είχαν διανοηθεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι αν είχαν πετύχει κάτι αντίστοιχο θα «έκαναν γιορτές στο Παναθηναϊκό Στάδιο», αλλά η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει με σεμνότητα το ζήτημα.
Ο κόφτης χρέους και οι θιετικές συνέπειες
Οκ. Τσίπρας μίλησε για «κόφτη χρέους», ο οποίος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επέλθει η ανάκαμψη της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα ανώτατο ποσοστό στις ετήσιες δαπάνες εξυπηρέτησης χρέους .
Όπως πρόσθεσε, τελικά δεν κόπηκε καμία κύρια σύνταξη, ενώ «η διαχείριση των κόκκινων δανείων δεν έχει καμία σχέση με τα όσα ισχυρίζονταν οι Κασσάνδρες της καταστροφολογίας».
Offshore:H NΔ το έβαλε στα πόδια
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε στη συνέχεια επίθεση στην αντιπολίτευση για το ζήτημα των offshore για το οποίο ανέφερε ότι «γίναμε μάρτυρες μιας προσπάθειας ενοχοποίησης της κυβέρνησης μέσα από ένα συλλογικό π��ροξυσμό της αντιπολίτευσης».
Όπως συμπλήρωσε, το ζήτημα αυτό ανέδειξε το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και άλλων κομμάτων και τόνισε αιχμηρά ότι για «άλλη μία φορά το έβαλαν στα πόδια και ακόμη τρέχουν για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους».
Οι τρεις προτεραιότητες και το κοινωνικό πρόσημο
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα ότι «η κουρασμένη ελληνική κοινωνία ζητάει ηρεμία διέξοδο και προοπτική» και ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και των αποφάσεων για το χρέος ανοίγεται μια προοπτική για να περάσει σε μια νέα εποχή, της δίκαιης ανάπτυξης.
«Σε μια χώρα που έχει χάσει το 1/4 του ΑΕΠ στην εξαετία, η ανάπτυξη οφείλει να έχει κοινωνικό πρόσημο» τόνισε.
Για τον ίδιο λόγο ζήτησε να δοθεί έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών και τρεις κύριες προτεραιότητες: Κοινωνική προστασία - Αναπτυξιακή στροφή- Δίκαιη κατανομή όχι μόνο βαρών αλλά και ωφελημάτων.
Για το ίθέμα αυτό είπε ακόμα: «Μακάρι η αντιπολίτευση να επενδύει στα ζητήματα ηθικής. Είναι ευκρινής η διαφορά, είμαστε η μέρα με τη νύχτα».
«Δεν μας αγγίζουν ούτε η λάσπη ούτε τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε άλλο σημείο της εισήγησής του και κατέληξε συγκινημένος: «Τα μάτια μας πρέπει να είναι στραμμένα στο μέλλον, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top