Κουμουτσάκος: «Η κυβέρνηση “ξεπλένει” δικά της πρόσωπα»

«Σεβαστή η κριτική που μας γίνεται»

Κουμουτσάκος: «Η κυβέρνηση “ξεπλένει” δικά της πρόσωπα»

​Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα των offshore εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη μετά το σάλο που προκλήθηκε και την αντικατέστησε με μ��α νέα επίσης… «διάταξη – πλυντήριο».

«Ακούσαμε την κριτική που μας γίνεται και είναι σεβαστή. Η ουσία της στάσης και της θέσης μας είναι σταθερή: Η άρνηση να μετέχουμε σε αυτή την φαρσοκομωδία για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Και οι δύο ρυθμίσεις καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα, στο ίδιο πλυντήριο. Σήμερα η ΝΔ καταθέτει ερώτηση στη Βουλή για συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες εταιρείες. Η ΝΔ ρωτά για ποιο λόγο δεν έχει απαντήσει από τις 26 Αυγούστου σε παλαιότερη ερώτηση βουλευτών της για την συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες εταιρείες. Υπάρχει ή δεν υπάρχει μέλος της που συμμετέχει; Τι γνωρίζει η κυβέρνηση για το πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015;», αναρωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος και συνέχισε:

«Τι συνέβη αυτές τις ημέρες; Πού είναι η μπλόφα; Αρχικά ψήφισαν διάταξη που αμνηστεύει τη συμμετοχή πολιτικών σε offshore, από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε. Στη συνέχεια, έφεραν την τροπολογία που είναι καταφανώς αντισυνταγματική, αντιευρωπαϊκή, έωλη και ανεφάρμοστη. Η άτακτη πολιτική υποχώρηση της κυβέρνησης δεν προήλθε μόνο από αυτό που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε "πρωτοσέλιδα της διαπλοκής" αλλά και από το πρωτοσέλιδο της Αυγής, εκτός αν και η Αυγή είναι διαπλοκή. Η άτακτη υποχώρηση ήλθε από την πολιτική πίεση που άσκησε η ΝΔ και τους ανάγκασε να κάνουν ένα άλμα στο κενό».

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο επίσης και για φορολογική σφαγή που υφίστανται οι πολίτες από τα νέα μέτρα, σημειώνοντας πως εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις του.

«Η ΝΔ καταψηφίζει τα νέα προαπαιτούμενα, που θα φέρει η κυβέρνηση, καθώς δεν τηρήθηκε η υπόσχεσή της πως με την ψήφιση των δύο νομοσχεδίων ολοκληρώνεται η αξιολόγηση. Έχουμε μία κυβέρνηση που αυτοακυρώνεται συνεχώς, με κυνισμό και χωρίς φραγμό, για να κρατηθούν λίγο ακόμη στην καρέκλα, έφεραν ένα μνημόνιο μέσα στο μνημόνιο», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top