Κατρούγκαλος: Θα εξισορροπηθεί η απώλεια του ΕΚΑΣ – Τι είπε για την επιστροφή του ποσού

Τι είπε για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Κατρούγκαλος: Θα εξισορροπηθεί η απώλεια του ΕΚΑΣ – Τι είπε για την επιστροφή του ποσού

Τη διαβεβαίωση ότι ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκολύνουν τους συνταξιούχους που θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ Ιουνίου έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Καταφέραμε να μην ισχύσει από 1η Ιανουαρίου η περικοπή του ΕΚΑΣ αλλά από 1η Ιουνίου και έτσι δεν θα υπάρξει επιστροφή των ποσών για αυτούς τους 5 μήνες. Θα δούμε πως θα επιστραφεί μόνο το ποσό που έχει δοθεί ήδη για τον Ιούνιο. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στο πνεύμα του νόμου ώστε να δοθεί η καλύτερη λύση και με τον ευνοϊκότερο τρόπο, ώστε να μην επιβαρυνθεί κανείς υπερβολικά» είπε ο υπουργός Εργασίας στον ΑΝΤ1

Ο ίδιος, τόνισε η κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν ήταν μέσα στο νέο ασφαλιστικό αλλά αφορά δέσμευση που έχει ψηφιστεί από περασμένο Ιούλιο, την οποία -όπως είπε- έχει ψηφίσει και η αντιπολίτευση.

Ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι η απώλεια του ΕΚΑΣ θα εξισορροπηθεί με άλλα μέτρα όπως η Εθνική Σύνταξη, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση τώρα πρέπει να σκύψει πάνω από άλλα μέτρα όπως η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top