Στην Αθήνα σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός - Τι θα συζητήσει με Παυλόπουλο και Τσίπρα

Διήμερη επίσκεψη του Μανουέλ Βαλς

Στην Αθήνα σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός - Τι θα συζητήσει με Παυλόπουλο και Τσίπρα

​Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τους κ.κ. Παυλόπουλο και Τσίπρα, αρχίζει από σήμερα, Πέμπτη, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.

Ο κ. Βάλς, που θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ, θα προσγειωθεί στην ελληνική πρωτεύουσα περίπου στις 18:00.

Αφού καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο Γάλλος πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπολο.

Την Παρασκευή, στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μανουέλ Βαλς θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και, κατόπιν, οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης - θεσμών, οι διμερείς σχέσεις και το προσφυγικό. Σε ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα επισημαίνει πως η επίσκεψη του κου. Βαλς θα αποτελέσει «κατάδειξη της στήριξης που παρέχει η Γαλλία ��τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στη σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην Ευρωζώνη» και «ευκαιρία χάραξης νέων προοπτικών στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top