Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ! Έτοιμοι να τα σπάσουν πάλι Βερολίνο-ΔΝΤ

Δείτε τι γράφει Handelsblatt

Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ! Έτοιμοι να τα σπάσουν πάλι Βερολίνο-ΔΝΤ

​Η νέα ύφεση της ελληνικής οικονομίας ενδέχεται να φέρει νέα αναταραχή στο Βερολίνο. Διότι εάν το ΔΝΤ αποφάσιζε να τραβήξει την πρίζα, αυτό θα είχε πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τη Γερμανία. Αυτό αναφέρει η Handelsblatt.

Η εφημερίδα, αφού παραθέτει τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που μιλούν για συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας, εκτιμά ότι η γερμανική κυβέρνηση ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με νέα προβλήματα.

«Οι αδύναμοι ρυθμοί ανάπτυξης στην Ελλάδα αυξάνουν τις πιθανότητες κορύφωσης της σύγκρουσης μεταξύ του ΔΝΤ και της γερμανικής κυβέρνησης. Το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλά��ας, χωρίς μια ρητή δέσμευση της γερμανικής κυβέρνησης για μια σαφή ελάφρυνση του χρέους, γίνεται όλο και πιο απίθανο», σχολιάζει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Υπό αυτή την έννοια, όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ θα μπορούσε να βρεθεί ενώπιον ενός εξαιρετικά δύσκολου διλήμματος: «(…) Είτε να αθετήσει την υπόσχεση που αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ, είτε να φέρει το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους προς ψήφιση στη γερμανική Βουλή».

Όπως επισημαίνει η Handelsblatt, ο Β. Σόιμπλε επιμένει στην ενεργό συμμετοχή του Ταμείου όχι μόνον λόγω της εμπειρίας του στην αντιμετώπιση κρίσεων, αλλά και για αμιγώς οικονομικούς λόγους..

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top