ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τι συμφωνήθηκε για ΕΚΑΣ, ειδικά μισθολόγια και αναπηρικές

Αισιοδοξία ότι θα ξεκλειδώσει η δόση – Αγκάθι τα κόκκινα δάνεια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τι συμφωνήθηκε για ΕΚΑΣ, ειδικά μισθολόγια και αναπηρικές

​Στην κυβέρνηση εμφανίζονται βέβαιοι ότι είναι ζήτημα ημερών η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ ευρώ, αφού "γεφυρώθηκαν" οι διαφορές με τους δανειστές σε "καυτά" θέματα, όπως τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης με τους θεσμούς την Τρίτη, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα η χώρα μας θα πάρει τα λεφτά.

Τι συμφώνησαν για το ΕΚΑΣ;

Η συμφωνία προβλέπει ότι δεν θα επιστρέψουν τα αναδρομικά οι χαμηλοσυνταξιούχοι για το πρώτο μισό του 2016, αλλά το ΕΚΑΣ θα καταργηθεί έξι μήνες νωρίτερα, δηλαδή αντί για τον Δεκέμβριο, τον Ιούνιο του 2020.

Για τα ειδικά μισθολόγια, οι Θεσμοί συμφώνησαν να περιμένουν έως τον Σεπτέμβριο για το αν θα γίνουν οι περικοπές των εξοπλιστικών που έχει υποσχεθεί το υπουργείο Άμυνας ως ισοδύναμο.

Δεν θα γίνουν αλλαγές σε όσα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό για την παροχή αναπηρικής σύνταξης σε όσους παθαίνουν εργατικό ατύχημα, ενώ σύγκλιση υπάρχει και για τον ΑΔΜΗΕ που προς το παρόν δεν ιδιωτικοποιείται.

«Αγκάθι» παραμένει το ζήτη��α των «κόκκινων» δανείων, με το παζάρι να συνεχίζεται για το αν θα εξαιρεθούν από την πώληση σε funds τα δάνεια με εγγύηση του δημοσίου που έχουν δοθεί σε πυρόπληκτους, σεισμόπληκτους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top