Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τις offshore! Αποχώρησε με φωνές για «γελοιότητες» η ΝΔ!

Αιχμές από Παπαγγελόπουλο: Μήπως ενοχλούνται όσοι έχουν offshore;

Tα αίματα άναψαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση παίρνει πίσω τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου για τις offshore σε πολιτικά πρόσωπα και νομοθετεί καθολική απαγόρευση συμμετοχής σε αυτές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε τη διαδικασία «γελοιότητα» και τόνισε πως η τροπολογία είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

«Με την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕ�� αμνήστευσε τους υπεύθυνους και τώρα κάνει τον κήνσορα και εμπαίζει την εθνική αντιπροσωπεία» είπε ο κ. Δένδιας και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του από τη συζήτηση σε έντονο τόνο.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού και γκεμπελικές μεθόδους.

Παράλληλα, κάλεσε την Ολομέλεια να υπερψηφίσει και άφησε αιχμές για κάποιους που ίσως να έχουν offshore.

«Τολμήστε να δούμε πόσοι θα δηλώσουν τις offshore που συμμετέχουν. Εγώ δεν ξέρω κανένα από την πλευρά της κυβέρνησης. Να δούμε ποιοι θα είναι από την αντιπολίτευση» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, καθώς η κυβέρνηση θα ζητ��σει ονομαστική ψηφοφορία.

Tι προβλέπεται στην τροπολογία

Η τροπολογίας της κυβέρνησης καταργεί το επίμαχο άρθρο του πολυνομοσχεδίου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Αντ’ αυτού, εισάγει καθολική απαγόρευση συμμετοχής στη διοίκηση ή το κεφάλαιο offshore εταιρειών για τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων, βουλευτές, ευρωβουλευτές, όσους διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων, τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς της Βουλής και της γενικής κυβέρνησης, τους γενικούς γραμματείς των Αποκεντρωμένων διοικήσεων, δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, προέδρους, διοικητές, υποδιοικητές και γενικούς διευθυντές τραπεζών που ελέγχονται από το κράτος.

Η απαγόρευση ισχύει όχι μόνον για τους ίδιους αλλά και για παρένθετα πρόσωπα (πχ. σύζυγοι ή συγγενείς πρώτου βαθμού), ενώ όπως επισημαίνεται στην εισηγητική έκθεση, με τον τρόπο αυτό η ρύθμιση περιλαμβάνει και κράτη των οποίων το φορολογικό σύστημα είναι καταφανώς ελαφρύτερο έναντι του ελληνικού.

Παράλληλα, τίθεται προσθεσμία 60 ημερών για την υποχρέωση μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων από τα υπόχρεα πρόσωπα. Η παραβίαση των διατάξεων προβλέπει ποινές φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ.

Δείτε ακόμη:

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις offshore – Τέλος η συμμετοχή πολιτικών

Colpo Grosso με τις offshore! «Ας απέσυραν το νόμο, ισχύει για μία μέρα και χαρίζει αμνηστία»

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σε πανικό: Απαγορεύει τη συμμετοχή πολιτικών σε OΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εταιρεία του εξωτερικού!

Σαν τον Χρυσοχοΐδη και ο Κατρούγκαλος: «Ομολογώ ότι δεν ήξερα για τις offshore»

ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ η κυβέρνηση τη διάταξη για τις offshore μετά τη ΘΥΕΛΛΑ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top