Colpo Grosso με τις offshore! «Ας απέσυραν το νόμο, ισχύει για μία μέρα και χαρίζει αμνηστία»

Καστανίδης: Όποιος έχει offshore θα την γλιτώσει

Colpo Grosso με τις offshore! «Ας απέσυραν το νόμο, ισχύει για μία μέρα και χαρίζει αμνηστία»

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα με τη διάταξη για τις offshore που περιείχε το πολυνομοσχέδιο εξαπέλυσε ο Χάρης Καστανίδης, επιβεβαιώνοντας την αποκάλυψη του STAR ότι δίνει συγχωροχάρτι σε όσους πολιτικούς συμμετέχουν παράνομα σε τέτοιες εταιρείες.

«Η νέα ρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση και επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες θα ισχύσει τουλάχιστον και για μία ημέρα, και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αρθεί το αξιόποινο και θα τη γλιτώσουν όλοι οι πολιτικοί που έχουν τέτοιες επιχειρήσεις» είπε ο κ. Καστανίδης στον Σκάι.

C8622C34A9FA77CA38EEF0FBC7B48F39.jpg
«Είναι δυνατόν να φέρνουμε νόμο που να επιτρέπει σε πολιτικούς, δικαστές, διοικητές τραπεζών και αλλά δημόσια πρόσωπα αυτού του επιπέδου να έχουν offshore;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ήταν εκείνος που έφερε το 2010 τον νόμο 3849 για τις offshore εταιρείες, που ψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο συγκεκριμένος νόμος απαγόρευε καθολικά την συμμετοχή υπουργών και βουλευτών σε offshore. Προέβλεπε χρηματική ποινή αλλά και την αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα του όποιου παραβάτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top