Συμφωνία με αστερίσκους στην τηλεδιάσκεψη: Τι θα γίνει με ΕΚΑΣ, κόκκινα δάνεια, ενέργεια

«Έχουμε κλείσει σχεδόν τα πάντα» λέει κυβερνητική πηγή

Τροπολογίες θα αρχίσει να βρέχει από σήμερα στη Βουλή, ξεκινώντας από αυτή για τις offshore εταιρείες.
Στο επίκεντρο της χθεσινής μαραθώνιας τηλεδιάσκεψης του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς βρέθηκαν συντάξεις, ειδικά μισθολόγια, ενεργειακά, αλλά και οι τελευταίες λεπτομέρειες του νόμου για τα εγγυημένα από το Δημόσιο «κόκκινα» δάνεια.
«Έχουμε κλείσει σχεδόν τα πάντα» σχολίασε κυβερνητική πηγή μετά το τέλ��ς της τηλεδιάσκεψης, η οποία παραδέχθηκε ότι «απομένουν λεπτομέρειες προς διευθέτηση που θα κλείσουν σήμερα (Τετάρτη)».
Το θέμα των κόκκινων δανείων με εγγύηση του Δημοσίου (σε σεισμόπληκτους, πυρόπληκτους, κλπ) συμφωνήθηκε να συζητηθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ -όπως σημείωσε η κυβερνητική πηγή- «έχουν κλείσει τα ενεργειακά και δεν ιδιωτικοποιείται ο ΑΔΜΗΕ».
Συμφωνία επετεύχθη και για «όλο το πακέτο των συντάξεων» με αναφορά στον ΟΓΑ σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, αλλά και για τις αναπηρικές συντάξεις όπου «δέχθηκαν τις προτάσεις μας», όπως ανέφερε στέλεχος της ελληνικής πλευράς.
Όσον αφορά το ΕΚΑΣ, οι κυβερν��τικοί παράγοντες τονίζουν ότι συμφωνήθηκε η περικοπή του ΕΚΑΣ να ισχύει από 1η Ιουνίου του 2016 και όχι από 1η Ιανουαρίου του 2016. Έτσι, σημείωναν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν οι δικαιούχοι αναδρομικά τα ποσά που έλαβαν από τον Ιανουάριο, ενώ ξεκαθαρίζουν πως θα βρεθεί λογιστικός τρόπος για να μην επιστραφεί και το επίδομα του Ιουλίου που καταβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top