Αισιοδοξία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι κλείνει η αξιολόγηση

Στο τέλος Σεπτεμβρίου προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας να διεξαχθεί το Συνέδριο - Πρώτη ανάρτηση 21.15

Αισιοδοξία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι κλείνει η αξιολόγηση
Η διαπραγμάτευση, η διάταξη για τις off shore και το συνέδριο βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Για τη διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της και μέσω της συνεδρίασης Πολιτικής Γραμματείας ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και ότι υπάρ��ει συμφωνία στο 80-90% των προαπαιτουμένων που έχουν απομείνει.
Για την επίμαχη διάταξη με τις off shore η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με την ονομαστική ψηφοφορία θα «στριμώξει» τα κόμματα της αντιπολίτευσης που της είχαν επιτεθεί αλλά και ότι θα σταματήσει η αναταραχή για το ζήτημα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Τσίπρας: Το άνοιγμα στην κοινωνία και στην κομματική βάση βασικός στόχος του Συνεδρίου
Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία θα γίνει το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα για το συνέδριο του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε σύμφωνα με κομματικές πηγές ότι ο πολιτικός χρόνος που θα μεσολαβήσει μέχρι τη διεξαγωγή του είναι πολύτιμος για την επεξεργασία ενός μακρόπνοου συλλογικού σχεδίου για το κόμμα και για τη χώρα. Κατά τις ίδιες πηγές, πρότεινε βασικοί στόχοι του συνεδρίου να είναι το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και στην εκλογική του βάση, καθώς και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος σε ορίζοντα πενταετίας.
Για την κομματική ανασυγκρότηση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επισήμανε την ανάγκη σχεδιασμένης δουλειάς σε κάθε περιφέρεια της χώρας, με δημιουργία επιτροπών σε κάθε νομό για τη διεύρυνση του κόμματος στην εκλογική του βάση, καθώς και στις ζωντανές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών.
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η συγκρότηση ενός ανοικτού, σύγχρονου, δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα». «Χρειαζόμαστε ένα κόμμα όπου τα μέλη θα έχουν λόγο, και οι τάσεις θα λειτουργούν πράγματι ως ρεύματα ιδεών και όχι ως μηχανισμοί. Ανοιχτό στην κοινωνία και τις διεργασίες της», τόνισε.
Αναφερόμενος στην ατζέντα του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:
«Ήρθε η ώρα, έχοντας πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων, να σχεδιάσουμε τη στρατηγική διακυβέρνησης της Αριστεράς, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2021. Ποια Ελλάδα θέλουμε να δημιουργήσουμε. Με ποιο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, ποιες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, στο Σύνταγμα, στο πολιτικό σύστημα, στα δικαιώματα και τον πολιτισμό».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top