Θα μας ΤΡΕΛΑΝΕΙ ο Σόιμπλε: «Οικονομική ανοησία η αύξηση του ΦΠΑ»

«Το κράτος δεν έχει άλλα φορολογικά έσοδα, άρα μένει μόνο αυτό»

Θα μας ΤΡΕΛΑΝΕΙ ο Σόιμπλε: «Οικονομική ανοησία η αύξηση του ΦΠΑ»

​«Οικονομική ανοησία» χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε την αύξηση του ΦΠΑ, επισημαίνοντας όμως ότι στην περίπτωση της Ελλάδας δεν υπήρχε άλλη λύση.

«Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσο υψηλό ποσοστό φόρων που πρέπει να καταβληθούν αλλά δεν καταβάλλονται. Όταν τώρα η Ελλάδα αυξάνει τον ΦΠΑ, αυτό είναι οικονομική ανοησία», είπε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε πως το κράτος δεν έχει άλλα φορολογικά έσοδα, άρα δεν μένει παρά αυτό.

«Γι’ αυτόν τον λόγο η Ελλάδα χρειάζεται μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι η ύφεση στην Ελλάδα υποχωρεί. Και στην Ελλάδα η ανεργία πλησιάζει ένα σημείο καμπής», είπε.

Τόνισε ακόμα ότι η ΕΕ παρά την κρίση χρέους στην Ελλάδα και το επικείμενο δημοψήφισμα στη Βρετανία δεν αποτελεί ξεπερασμένο μοντέλο, επισημαίνοντας πως ακόμα και αν μερικές φορές υπάρχουν οριακές αποφάσεις, υπάρχουν γεγονότα, όπως οι εκλογές στην Αυστρία που δίνουν μια ελπίδα ότι οι εξελίξεις δεν προχωρούν γενικά εναντίον του κοινού ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top