Λεβέντης στο STAR: Τον Οκτώβριο θα έχουμε ΕΚΛΟΓΕΣ-Δεν συνεργάζομαι με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Να απολυθούν οι αργόμισθοι του δημοσίου και να γίνουν μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις»

Λεβέντης στο STAR: Τον Οκτώβριο θα έχουμε ΕΚΛΟΓΕΣ-Δεν συνεργάζομαι με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

​Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στην εκπομπή του Star "στον ενικό" και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, το βράδυ της Δευτέρας.

«Η αξιολόγηση των Ευρωπαίων ήταν δωρεά στην Ελλάδα»

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα και το νέο μείγμα μέτρων που έρχεται μετά το Eurogroup της 24ης Μαϊού, ο κ.Λεβέντης υποστήριξε ότι «η αξιολόγηση ήταν δωρεά των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα! Έξι χρόνια τώρα τους κοροϊδεύουμε και δεν έχουμε κάνει καμία μεταρρύθμιση. Υπό αυστηρά κριτήρια, δεν δικαιούμασταν να πετύχει η αξιολόγηση».

«Ο Τσίπρας δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τα νέα μέτρα»

Ο πρόεδρος της Ένωσης κεντρώων εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα με αυτά την κυβέρνηση. «Όση μετάλλαξη και αν έχει υποστεί ο Τσίπρας δεν θα πείσει», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο δημοσιονομικός κόφτης «είναι πρόστιμο για την έλλειψη αξιο��ιστίας». «Δεν είναι ηλίθιοι οι ευρωπαίοι ,θα παρακολουθούν τα πάντα», τόνισε σε άλλο σημείο.

«Μου είπε ο Τσίπρας στο τηλέφωνο ότι έχει ένα χρόνο αβάντα! Πως μέχρι το 2017 δεν θα ελεγχτεί (από τους δανειστές). Είναι δυνατό να πιστεύει ότι ένα χρόνο θα κοιμούνται οι Ευρωπαίοι;» διερωτήθηκε στην συνέχεια.

«Τον Οκτώβριο θα έχουμε εκλογές»

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση "ροκανίζει" χρόνο και πως «τον Οκτώβριο θα έχουμε εκλογές», ενώ εκτίμησε ότι «σε λίγο ένας- ένας θα φεύγει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ.Λεβέντης αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός, αποκάλυψε ότι «ο κύριος Τσίπρας κυνηγούσε την... κυρία Βαγενά στους διαδρόμους για να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο».

«Ο Σόιμπλε θα είναι αισιόδοξος μέχρι τις 23 Ιουνίου»

Αναφερόμενος στον γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο κ.Λεβέντης τόνισε ότι «ο κ.Σόιμπλε δεν θέλει να προκαλέσει κρίση, απλά παρακολουθεί». «Μέχρι τις 23 Ιούνιου που θα γίνει το δημοψήφισμα για το Brexit θα είναι αισιόδοξος ο Σόιμπλε», πρόσθεσε.

«Ευρώ, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις χρειάζεται η Ελλάδα»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, το σχέδιο για να βγει η χώρα από την κρίση είναι: «ευρώ, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις». «Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι επιτυχημένες ή αποτυχημένες ανάλογα με τις συμβάσεις», υπογράμμισε σε άλλο σημείο.

«Αν ήμουν στην Βουλή δεν θα ψήφιζα το 3ο μνημόνιο»

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ.Λεβέντης είπε πως αν ήταν στην Βουλή τον περασμένο Αύγουστο δεν θα ψήφιζε το τρίτο μνημόνιο.

ΟΧΙ σε συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Όταν η κουβέντα "πήγε" στις συνεργασίες, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι «είναι πρακτικά αδύνατο να συνεργαστώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν συνεργαστώ μαζί του, δεν θα μπορώ να βγω από το σπίτι μου. Αν περιμένει ο κύριος Μητσοτάκης βοήθεια από μένα δεν θα την έχει».

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την Χαριλάου Τρικούπη και την Φώφη Γεννηματά, καθώς όπως είπε «το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα σκανδάλων».

«Να απολυθούν οι αργόμισθοι του δημοσίου»

Ο κ.Λεβέντης επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος του περί δημοσίου. «Θα απέλυα τους αργόμισθους από το δημόσιο, δεν τους λυπάμαι! Ο αργόμισθος στο δημόσιο είναι νεκρό φορτίο που αυξάνει τα έξοδα του κράτους», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε πως η Ένωση Κεντρώων είναι υπέρ του ανοίγματος των επαγγελμάτων και υπέρ της απλής αναλογικής στο εκλογικό σύστημα.

«Δεν πήραμε χαμπάρι τα περί offshore»

Ερωτώμενος για το ζήτημα της διάταξης σχετικά με τις "offshore" στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε την προηγούμενη Κυριακή, ο κ.Λεβέντης είπε πως «δεν πήραμε χαμπάρι τα περί offshore, όταν ψηφίζαμε».

«Βλέπω συχνά τον γερμανό πρέσβη, στενοχωρήθηκα που δεν με άφησαν να δω τον Πούτιν»

Τέλος σε άλλο σημείο παραδέχτηκε ότι έχει συχνές επαφές με τον γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα, Πέτερ Σόοφ, γιατί όπως είπε ο «τελευταίος συζητά μαζί μου, γιατί πιστεύω στις μεταρρυθμίσεις. O πρέσβης ανησυχεί πολύ ότι η Γερμανία μπορεί να μην κάνει καλά που συνεχίζει με το ελληνικό πρόγραμμα», ενώ εξέφρασε το παράπονο του που ο ρώσος πρέσβης,Αντρέι Μάσλοβ δεν τον άφησε να δει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «επειδή η Ελλάδα δεν αίρει μονομερώς το εμπάργκο στην Ουκρανία».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Η συνάντηση Λεβέντη-Μητσοτάκη στην τουαλέτα! ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top