Μητσοτάκης: Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία είναι ο βασικός μας αντίπαλος

«Αποφάσεις που θα ληφθούν στις μέρες μας θα διαμορφώσουν το περιβάλλον που θα ζήσουν τα παιδιά μας»

«Ο λαϊκισμός, η δημαγωγία είναι ο βασικός μας αντίπαλος. Η χώρα μου ζει τα αποτελέσματα μίας λαϊκιστικής πλάνης, η οποία μας οδήγησε σε ασφυκτικές καταστάσεις για την οικονομία και την κοινωνία», αναφέρει σε άρθρο του στην ελληνική έκδοση της «The Huffington Post», ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως η δεκαετία που διανύουμε είναι εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον της Ένωσης καθώς θεμελιώδεις αξίες αμφισβητούνται. Αποφάσεις που θα ληφθούν στις μέρες μας θα διαμορφώσουν το περιβάλλον που θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας και θα γράψουν ένα νέο κομμάτι στα βιβλία Ιστορίας του μέλλοντος. Τι θα λέει όμως για μας αυτό το κεφάλαιο; Ποιο ρόλο έπαιξε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την περίοδο που ο λαϊκισμός παρουσίαζε εύκολες λύσεις, ο ρεαλισμός βαφτίστηκε «ανήθικος», και η μέθη των μεγάλων υποσχέσεων αλλά και της βραχείας μνήμης παρέσυρε πολίτες αλλά και χώρες - μέλη της Ένωσης;».
«Διανύουμε μία πε��ίοδο οξείας κρίσης, της βαθύτερης που βίωσε η Ευρώπη μεταπολεμικά. Αυτό έχει δώσει την ευκαιρία σε κάποιους να χλευάζουν το φιλοευρωπαϊκό μήνυμα και δυστυχώς αυτή η όξυνση πρόσφερε γόνιμο έδαφος στον σπόρο της διχόνοιας και της μισαλλοδοξίας. Αυτά δεν χωράνε σε εμάς» προσθέτει ο πρόεδρος της ΝΔ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top