Κομισιόν για offshore: Θέλουμε να έχουμε πλήρη εικόνα πριν λάβουμε αποφάσεις

«Δεν είναι απαραίτητα παράνομη ή προβληματική η ιδιοκτησία εταιρείας σε φορολογικό παράδεισο» - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Κομισιόν για offshore: Θέλουμε να έχουμε πλήρη εικόνα πριν λάβουμε αποφάσεις
«Η ιδιοκτησία μιας εταιρείας σε ένα λεγόμενο φορολογικό παράδεισο ή σε μη- συνεργαζόμενη φορολογική δικαιοδοσία δεν είναι παράνομη ή απαραίτητα προβληματική» απάντησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα φορολογίας, Βανέσα Μοκ, σε ερώτηση για την άρση της απαγόρευσης συμμετοχής Ελλήνων υπουργών σε offshore εταιρίες.
«Υπάρχουν πολλοί δικαιολογημένοι λόγοι για τους οποίους εταιρείες μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσουν offshore. Αλλά για το θέμα αυτό έχουμε μια ισχυρή στρατηγική, η οποία υποστηρίχτηκε και την περασμένη εβδομάδα στο ECOFIN: έχουμε την εξωτερική μας στρατηγική, η οποία ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου για την διασφάλιση ότι το κέρδος δεν μπορεί να κατευθύνεται σε τρίτες χώρες, σε περίπτωση που εκεί δεν υπάρχει φόρος στις αμοιβές» διευκρίνισε η ίδια εκπρόσωπος.
«Αυτό σημαίνει επίσης ότι εργαζόμαστε για μια κοινή λίστα μη εταιρικών φορολογικών δικαιοδοσιών και έναν κοινό κατάλογο της ΕΕ, που σημαίνει ότι στην πράξη έχουμε ένα άλλο εργαλείο για την αντιμετώπιση αυτής της μορφής φορολογικού σχεδιασμού» συμπλήρωσε η Βανέσσα Μόκ.
«Θέλουμε να έχουμε την πλήρη εικόνα πριν λάβουμε αποφάσεις για τι συνιστά φοροαποφυγή μέσω μη συνεργαζόμενων δικαιοδοσιών» κατέληξε, χωρίς ωστόσο να τοποθετηθεί για το αν -στο πλαίσιο του ελληνικού μνημονίου και της πάταξης της διαφθοράς- η κίνηση αυτή ήταν σωστή ή όχι.
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top