Χρυσόγονος: «Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά»

«Η καθυστέρηση δεν είναι προς όφελός μας»

Χρυσόγονος: «Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά»

​Για τα αγκάθια που έχουν προκύψει στη δ��απραγμάτευση στο παρά πέντε του κλεισίματος της αξιολόγησης και στην πορεία του κυβερνητικού έργου, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Η κυβέρνηση είχε απορροφηθεί υπερβολικά στο προηγούμενο διάστημα με τη διαπραγμάτευση. Πρέπει να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης, ιδίως της φορολογικής και της ασφαλιστικής διοίκησης, αλλά και ευρύτερα. Γενικότερα να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, αν επιτρέπεται η έκφραση, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα», είπε αναφερόμενος στην εμπλοκή που προέκυψε με τους δανειστές, συνέχισε:

«Εγώ δεν θα τα έλεγα “αγκάθια”. Θα τα έλεγα “ουρές”. Το κυρίως σώμα της αξιολόγησης το έχουμε “φάει”, δυστυχώς ή ευτυχώς και τώρα μένουν κάποιες “ουρές”, οι οποίες ελπίζω ότι θα τελειώσουν κι αυτές τις επόμενες ημέρες, διότι η καθυστέρηση δεν είναι προς όφελός μας. Ελπίζω να τελειώσουν με τον λιγότερο δυνατό επώδυνο τρόπο και βέβαια υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν, μερικά από αυτά μάλιστα είναι τόσο απλά που θα μπορούσαν να είχαν γίνει και χθες».

Αναφερόμενος μάλιστα συγκεκριμένα στο ΕΚΑΣ και στην τρύπα που πορκύπτει από τη μη αναδρομική ισχύ του, τόνισε ότι υπάρχουν δεσμευμένα από την Αρχή Καταπολέμησης Βρώμικου Χρήματος εδώ και χρόνια, αρκετά χρήματα προσώπων τα οποία ενέχονται σε εγκληματικές πράξεις και υπάρχει υποψία ότι τα χρήματα προέρχονται από εγκληματικές τους δραστηριότητες.

«Αυτό θα έπρεπε να είχε τακτοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Να μπορεί η εφορία να κάνει ανάληψη από την τράπεζα των ποσών που είναι βεβαιωμένες φορολογικές οφειλές. Είναι μία τροπολογία που είναι περίπου στη σφαίρα του προφανούς», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top