Στον Παυλόπουλο ο Αβραμόπουλος: Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι στο προσφυγικό

«Η συνοχή της ΕΕ εξαρτάται από την έκβαση της αντιμετώπισής του» επεσήμανε ο ΠτΔ

Στον Παυλόπουλο ο Αβραμόπουλος: Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι στο προσφυγικό

Την επισήμανση ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όσον αφορά τη μετανάστευση και το προσφυγικό έκανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Χρειάζεται για αυτά, τουλάχιστον στην Ελλάδα, εθνική συναντίληψη» σημείωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, ο οποίος τόνισε πως οι απειλές που προβάλλουν στον ορίζοντα έχουν να κάνουν και με την ευρύτερη γειτονιά μας, όπου γεωπολιτικά η χώρα μας καλείται να διαδραματίσει έναν ευρύτερο σταθεροποιητικό ρόλο.

151187.jpg
Aναφερόμενος στη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής της γιατί -όπως παρατήρησε- «εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα υποστούμε τις επιπτώσεις από τη μη εφαρμογή της».

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος προειδοποίησε πως «η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από την έκβαση της αντιμετώπισης του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος» .

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ίδιο τον κ. Αβραμόπουλο για την όλη προσπάθεια που έχουν κάνει για την εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν πρέπει να επαναπαυτούμε γιατί το πρόβλημα είναι μπροστά μας και ενδεχόμενη χαλάρωση θα επέτρεπε στην Τουρκία να μην τηρήσει τους όρους της Συμφωνίας, γεγονός που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top