ΘΡΙΛΕΡ με την εκταμίευση της ΔΟΣΗΣ! Αρνούνται οι δανειστές την πρόταση για το ΕΚΑΣ

Διαφωνία και για τα «κόκκινα δάνεια»

ΘΡΙΛΕΡ με την εκταμίευση της ΔΟΣΗΣ! Αρνούνται οι δανειστές την πρόταση για το ΕΚΑΣ

​Κι εκεί που την περασμένη εβδομάδα το κλίμα ήταν πανηγυρικό για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup και το κλείσιμο της αξιολόγησης, χθες εμφανίστηκε εμπλοκή στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, που θέτει σε κίνδυνο την εκταμίευση της πολυπόθητης δόσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης, οι δανειστές εμφανίστηκαν ανένδοτοι όσον αφορά στη μη αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ, επιμένοντας ότι θα υπάρξει «τρύπα» στον προϋπολογισμό, ενώ η κυβέρνηση από την αντίθετη πλευρά επαναλάμβανε πως υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι για να καλυφθεί το κενό αυτό.

Χάσμα όμως χωρίζει τις δύο πλευρές και στο ζήτημα των «κόκκινων δανείων» που έχουν δοθεί με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ απαιτούν να μην εξαιρούνται τα δάνεια αυτά από την πώληση σε funds, κάτι στο οποίο αντιδρά η ελληνική πλευρά, αν και από το οικονομικό επιτελείο διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τεχνικό θέμα που θα λυθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο, ενώ επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κλείσουν ακόμα και σήμερα οι όποιες εκκρεμότητες απομένουν, καθώς την Πέμπτη 2 Ιουνίου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και επιθυμεί διακαώς η εκταμίευση της δόσης να γίνει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top