Νίκος Παππάς: «Ο κ. Μητσοτάκης... Σαμαράς λέει και κλαίει»

«Η χώρα είναι ωφελημένη από ��η συμφωνία»

​«Η χώρα βγαίνει σαφώς ωφελημένη από τη συμφωνία, παρά τα όποια υφεσιακά μέτρα εντάσσονται σε αυτήν», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέ��τευξη του στην εφημερίδα «Realnews», ενώ βεβαιώνει τους επικριτές της κυβέρνησης ότι:

«Η πλειοψηφία μας είναι συμπαγής και αποδείχθηκε σε όλες τις ψηφοφορίες».

«Απλώς η αντιπολίτευση, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση διεκδικεί και καταφέρνει οριστικές λύσεις στα προβλήματα που μας άφησε», επισημαίνει ο υπουργός αναφερόμενος στη ρύθμιση για το χρέος.

Όσο για το τι απαντά σε όσους λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κράτησε τις υποσχέσεις του, όπως για παράδειγμα ότι θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο ζήτησε εντολή διαπραγμάτευσης. Όταν η εντολή αυτή εξαντλήθηκε και φέραμε μια συμφωνία μέσα σε έναν δυσμενή συσχετισμό, ρωτήσαμε το λαό. Όταν, δηλαδή, φτάσαμε σε μια συμ��ωνία με 20 δισ. λιγότερα μέτρα, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε όσα θέλαμε, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Αυτό δεν το έκανε ούτε ο Σαμαράς με το «ουδείς αναμάρτητος», ούτε ο Παπανδρέου με το «λεφτά υπάρχουν». Ρωτήσαμε τον λαό αν αυτή η συμφωνία πρέπει να εφαρμοστεί και αν πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που θα κυβερνήσουν».

«Εμείς δεν πήγαμε να διεκδικήσουμε πιστοποιητικό βιωσιμότητας. Διεκδικήσαμε αναδιάρθρωση του χρέους και την πετύχαμε. Αυτό που επεδίωκε η ελληνική κυβέρνηση ήταν μια οριστική συμφωνία. Και στο Eurogroup αποφασίστηκε ότι μπαίνει πλαφόν στην αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων κάθε χρόνο (το 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και το 20% μακροπρόθεσμα).

Αναβαθμίζεται ο ρόλος του ESM και θα έχουμε σταθερά επιτόκια σε βάθος χρόνου.

Απλώς, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση διεκδικεί και καταφέρνει οριστικές λύσεις στα προβλήματα που μας άφησε. Δεν περίμενα κάτι περισσότερο».

Όσο για το ότι η αντιπολίτευση επιμέν��ι πως εκλογές θα γίνουν το αργότερο έως τον Απρίλιο του 2017, ο κ. Παππάς απαντά:

«Ο κ. Μητσοτάκης... Σαμαράς λέει και κλαίει»

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει ταυτιστεί με τον κ. Σαμαρά. Όχι μόνο υιοθέτησε τη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης, αλλά προσπαθεί να δικαιώσει και τη διακυβέρνηση μέχρι το 2014. Ήταν, άλλωστε, υπουργός. Σαμαράς λέει και κλαίει, όπως έγραφε και η τούρτα γενεθλίων του κ. Σαμαρά».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως άλλος Χουντίνι, θέλει να φέρει την ανάπτυξη μέσ�� από την ήδη αποτυχημένη συνταγή των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Για να κερδίσει η ολιγαρχία του τόπου. Ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε την ανάπτυξη με το ύψος των συντάξεων. Για να κερδίσει από την ανάπτυξη η κοινωνία και το λαϊκό εισόδημα.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι αμετανόητος νεοφιλελεύθερος. Η Αριστερά είναι που μπορεί να φέρει τη δίκαιη ανάπτυξη. Η «ανάπτυξη» του κ. Μητσοτάκη είναι απλώς μια οικονομική μεγέθυνση, η οποία αν ποτέ ερχόταν θα ήταν ανάπτυξη των ελεύθερων απολύσεων, των μεγάλων ανισοτήτων, ευημερία για το 10% έως 20% της κοινωνίας. Το θέμα είναι τι γίνεται με το 80%».

Ο υπουργός Επικρατείας σχολιάζοντας την επικριτική στάση του ΚΚΕ για μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση όταν δεν μπόρεσε να τα περάσει η ΝΔ, υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία ταύτιση. Το ΔΝΤ απαντά, ζητούσε επιπλέον μέτρα και η κυβέρνηση αντιστάθηκε και έπεισε.

«Τώρα που θα δοθεί η μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις θα περιμένουμε και τη στάση του ΚΚΕ. Ο ρόλος της Αριστεράς δεν είναι να περιγράφει το δύσκολο παρόν και ένα ζοφερό μέλλον. Η Αριστερά πρέπει να εντοπίζει τα επίδικα της συγκυρίας, να οικοδομεί συμμαχίες και να διαμορφώνει πλειοψηφίες για να προστατεύει την κοινωνία και να αναχαιτίζει την απογοήτευση. Το «’’δεν γίνεται αλλιώς" αφορά άλλους», λέει χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top