Σπριντ 4 ημερών για να κλείσει και τυπικά η αξιολόγηση!

Για να εκταμιευθεί η πρώτη υποδόση των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ - Πρώτη ανάρτηση 28/05/2016 23:16

Σπριντ 4 ημερών για να κλείσε�� και τυπικά η αξιολόγηση!

​Διορία τεσσάρων ημερών, μέχρι την 1η Ιουνίου, έχει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να εκταμιευθεί η πρώτη υποδόση των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. ΕΚΑΣ, ιδιωτικοποιήσεις και κόκκινα δάνεια στη λίστα των διορθώσεων.

Οι διορθώσεις πρέπει να γίνουν στους νόμους που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα και αφορούν:

-την πώληση σε funds και των κόκκινων δανείων που έχουν δοθεί με την εγγύηση του δημοσίου και αφορούν κατά κύριο λόγο δάνεια που έχουν ληφθεί από δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς

-την ολοκλήρωση συγκεκριμένων ιδιωτικοποιήσεων, όπως για παράδειγμα την κύρωση από τη βουλή της σύμβασης για την παραχώρηση του Ελληνικού

-παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, όπως για παράδειγμα τη διόρθωση της κλίμακας εκπτώσεων από τις εισφορές για τους αυταπασχολούμενους και

-την εξεύρεση ισοδύναμων προκειμένου να μην επιστραφούν στο δημόσιο τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ από περίπου 50.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με άρθρο του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής παραδέχεται ότι η συμφωνία για την πρώτη αξιολόγηση δεν θα επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητα των Ελλήνων αλλά αποτελεί ένα διάδρομο για την ανάπτυξη της οικονομίας.

«Δημιουργείται τώρα ο καθαρός διάδρομος στον οποίο επιδιώξαμε και είναι στο χέρι μας να χτίσουμε μια στέρεη βάση για να συνεχίσουμε με έναν οδικό χάρτη που μας βγάζει από την κρίση» αναφέρει ο υπουργός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αγοράς οι θεσμοί έχουν θέσει θέμα στο υπουργείο Εργασίας να περάσουν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου τα έσοδα από την αξιοποίησή τους να μην πηγαίνουν στους ασφαλισμένους αλλά στους δανειστές.

«Το δίλλημα σήμερα δεν είναι ανάμεσα σε μεταρρυθμιστές και αντιμεταρρυθμιστές. Το δίλλημα είναι ποιές μεταρρυθμίσεις έχει ανάγκη η κοινωνία» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης στην Αγορά.

Στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι με την επαναφορά της αποδοχής των ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την χρηματοδότηση των τραπεζών, τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και την αποπληρωμή φέτος 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του δημοσίου σε ιδιώτες θα γυρίσει ο τροχός της οικονομίας προς την ανάπτυξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top