Αναχώρησε ο Πούτιν από το Άγιον Όρος-Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα επιστρέψει στη Μόσχα

Αναχώρησε ο Πούτιν από το Άγιον Όρος-Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

​Λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου έφυγε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, από το Άγιον Όρος για τη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου θα επιστρέψει απευθείας στη Μόσχα.

Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στον Άγιο Παντελεήμονα χαρακτηρίστηκε ιδιωτική και προσκυνηματική, γι’ αυτό και δεν υπήρξε τηλεοπτική κάλυψη. Εκεί συναντήθηκε με τον μοναχό Ιερεμία, ο οποίος είναι 102 ετών και είναι ο γηραιότερος μοναχός που ζει στο Άγιο Όρος. Ο πρόεδρος της Ρωσίας ξεναγήθηκε στη μονή και είδε ιερά κειμήλια που βρίσκονται εκεί.

Θερμή συνομιλία του Πούτιν με τον Εφραίμ στο Άγιο Όρος

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε σε πολύ θερμό κλίμα με τον ηγούμ��νο Εφραίμ. Μάλιστα, είχαν μιλήσει αρκετά στην πρώτη επίσκεψη του κ. Πούτιν στο Άγιον Όρος και από τότε οι σχέσεις τους παρέμειναν στενές, με αποκορύφωμα την επίσκεψη του ηγούμενου στη Μόσχα.

Εν τω μεταξύ πρωτοφανή ήταν τα μέτρα ασφαλείας και στο λιμάνι της Δάφνης, όπου έφτασε στις 14:15 περίπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού ήταν έξω από το λιμάνι. Την ίδια ώρα έφτασε στις Καρυές με ελικόπτερο ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε επισήμως τον Ρώσο πρόεδρο.

Λίγα λεπτά μετά από την άφιξη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκίνησε η τέλεση πανηγυρικής δοξολογίας στο Πρωτάτο Καρυών και στη συνέχεια έγινε το καλωσόρισμα του Προέδρου της Ρωσίας από την ιερά κοινότητα στο Αρχονταρίκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Άγιο Όρος ο Ρώσος πρόεδρος, Πούτιν-ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top