Μητσοτάκης: «Τυχοδιώκτης ο Τσίπρας που κάνει ό,τι μπορεί για μείνει στην εξουσία»

Επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει σχέδιο για τη χώρα.
«Είναι τυχοδιώκτης που θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στην εξουσία, είναι αναξιόπιστος όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Γι αυτό και δένουν τον κ. Τσίπρα με τρόπο εξευτελιστικό, με τον "κόφτη" και με το Ταμείο των 99 χρόνων. Η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡ��ΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει το γρηγορότερο από την εξουσία αν θέλουμε να βαδίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης. Όσο μένουν τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνουν στην κοινωνία. Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές γιατί είναι η μόνη λύση για το αδιέξοδο της χώρας» τόνισε.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στα πρόσφατα ευρήματα των δημοσκοπήσεων: «Καθημερινά αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που ζητούν εκλογές και οι πολίτες ξέρουν ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές η ΝΔ θα τις κερδίσει. Εννέα μήνες μετά την ήττα της ΝΔ στις εκλογές η παράσταση νίκης υπέρ της ΝΔ ξεπερνά το 60%, ενώ η διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει διψήφιο ποσοστό».
Συνεχίζοντας την κριτική στη συμφωνία που ψηφίστηκε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία και πρόσθεσε:
«Οι τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup επιβεβαιώνουν τις συνέπειες που είχε η καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Η συμφωνία που ψήφισε η κυβέρνηση είναι το πρόσθετο βαρύ τίμημα που θα πληρώσουν οι πολίτες. Η κοινωνία αγανακτεί. Η συνολική απώλεια πλούτου 2015- 2016 αγγίζει τα 21 δισ. ευρώ. Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, αλλά δεν πήρε τίποτε».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αξιολόγησης. «Επιπλέον η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμη. Και δεν είναι ένα τεχνικό ζήτημα. Τα επαχθή μέτρα που εισηγήθηκε στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση, μαθαίνουμε ότι δεν ήταν επαρκή. Η δόση που θα συνοδεύει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης υπολείπεται του ποσού που έπρεπε να πάρει η χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2016 και θα την πάρει με δόσεις. Η δε συμφωνία για το χρέος είναι ατελής και παραπέμπεται για το μέλλον. Η συμφωνία δεν θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία» ανέφερε.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής θα εκλεγούν επίσης τα αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top