Η "καραμανλική" αναφορά Κυριάκου στον Πούτιν: Η κυβέρνηση ΝΔ προώθησε τις σχέσεις με τη Ρωσία

Συμφώνησαν στις προοπτικές της συνεργασίας των δύο χωρών

Με μία αναφορά στην προώθηση των ελληνορωσικών σχέσεων από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2004-2009 επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον Βλαντιμίρ Πούτιν (στη συνάντησή τους τα μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει στο Καβούρι ο Ρώσος Πρόεδρος) τη σημασία που δίνει το κόμμα του στην συνεργασία των δύο κρατών.
Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, έχει την τιμή να ηγείται του κόμματος που κατά την κυβερνητική του θητεία το 2004 - 2009, έκανε πάρα πολλές προσπάθειες για την προώθηση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Αναφέρθηκε ακόμη στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών που ανάγονται στις κοινές παραδόσεις και την κοινή θρησκεία και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό πρόθεσή του είναι η περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Την επιτυχή του επίσκεψη στην Ελλάδα επεσήμανε από την πλευρά του και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό θετικό κλίμα, υπογραμμίζοντας ότι συμφώνησε σε πάρα πολλά θέματα με την ελληνική πλευρά.
«Είναι χαρά μου που σας γνωρίζω προσωπικά», είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντάς του ότι ευελπιστεί το ρωσικό ενδιαφέρον να βρει την ανταπόκριση και από τα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου.
Ευχαριστώντας τον από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι είναι σημαντικό καθ’ ότι υπάρχει διακομματική συμφωνία για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με την Ρωσία.
kiriakos poutin 2.jpg

Η χώρα μας, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει πάρα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και δεν θα βγει από τον φαύλο κύκλο χωρίς ξένες επενδύσεις.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ ως μεγάλο φιλελεύθερο κόμμα, παραμένει υπέρμαχη των αποκρατικοποιήσεων και των μεγάλων ξένων επενδύσεων, που μπορούν να πάνε πέρα και από τον τουρισμό.
«Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Αναφερόμενος στα γεωπολιτικά θέματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ρωσία μπορεί να παίξει σημαντικότατο ρόλο, ειδικότερα στην επίλυση του Κυπριακού, καθ ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, παρά την κινητικότητα που παρουσιάζεται
Οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ

Στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι�� ο κ. Πούτιν διέκρινε στην Ελλάδα μια «ιδιαίτερα σημαντική χώρα της ανατολικής Μεσογείου» και ο ίδιος στη Ρωσία μια «σταθερή φίλη χώρα με την οποία μπορούμε και πρέπει να διευρύνουμε τη συνεργασία σε όλους τους τομείς και βέβαια στο σύνολο της οικονομίας» .
O πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε επίσης ότι αναφέρθηκε κατά τη συνομιλία του με τον Ρώσο Πρόεδρο, στην ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων εκ μέρους της Ελλάδας και στις «πολλές δυνατότητες που έχει η χώρα να πετύχει σημαντικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς» εφόσον προβεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Τέλος, οι δύο άνδρες, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης αντάλλαξαν απόψεις και για τις «εξαιρετικά ανησυχητικές καταστάσεις» στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top