Προβάδισμα 8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε γκάλοπ

Σαρώνει η απαισιοδοξία: Θα χειροτερεύσει η κατάσταση απαντά το 74% των πολιτών!

Προβάδισμα 8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε γκάλοπ

Με διαφορά 8% προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η οποία έγινε μετά την πρόσφατη σύνοδο του Eurogroup και την παρουσίασε σήμερα το δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Η διαφορά πάντως παρέμεινε ίδια σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση στο τέλος Μαρτίου, με την πόλωση (και τις συζητήσεις σε υψηλούς τόνους στη Βουλή ενδεχομένως) να οδηγούν σε αύξηση των ποσοστών των μεγαλύτερων κομμάτων.

Τα ποσοστά συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, στο γκάλοπ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι (σε παρένθεση τα ποσοστά στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Μαρτίου):

ΝΔ 25,5 %(24,5%) ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (16,5%) ΧΑ 7% (6,5%) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 4,5% (4%) ΚΚΕ 5,5% (6,5%) Ποτάμι 2,5% (2,5%) ΑΝΕΛ 2% (2,5%) , Ένωση Κεντρώων 4% (4%).

Στην παράσταση νίκης (ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές) προηγείται με μεγάλη διαφορά η ΝΔ (με ποσοστό 54% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ).

Όσον αφορά την κυβέρνηση που θα προκύψει, το 31% απαντά κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη, έναντι 24,5 % που απαντά κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Τσίπρα.

Εντύπωση προκαλεί το εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό των πολιτών (80,5 %) το οποίο θεωρεί ότι η κυβέρνηση κινείται «στην λάθος κατεύθυνση», και ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο ακόμη κι αν εξαντλήσει την τετραετία, όπως και το ότι το 67,5 % των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση.

«Καθυστέρησαν αλλά αυτό απέβη εις βάρος της χώρας» απαντά το 72% των ερωτωμένων (από το οποίο το 54% είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ).

Αίσθηση προκαλεί όμως η απαισιοδοξία για την κατάσταση, η οποία αθροιστικά ανέρχεται στο ποσοστό-ρεκόρ του 74%, καθώς ότι «θα χειροτερέψει σίγουρα» πιστεύει το 49% και «μάλλον θα χειροτερεύσει» απαν��ά το 25%, με το 19% να θεωρεί ότι η κατάσταση θα μείνει η ίδια. Ότι θα βελτιωθεί πιστεύει μόλις το 4,5% των ερωτωμένων!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top