"Είμαι δυνατός και το ξέρω"- Τα ανοιχτά πόδια και η... γλώσσα του σώματος του Πούτιν

Αποκωδικοποιώντας τις κινήσεις του ρώσου προέδρου στις συναντήσεις με Τσίπρα και Παυλόπουλο

"Είμαι δυνατός και το ξέρω"- Τα ανοιχτά πόδια και η...  γλώσσα του σώματος του Πούτιν

​«Είμαι δυνατός, είμαι άνετος, έχω εξουσία και… είμαι ο καλύτερος από όλους». Αν μπορούσαμε να σας οπτικοποιήσουμε σε ένα συννεφάκι (σαν αυτά των κόμικς) τις σκέψεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια των συναντήσεων του με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στοιχηματίζουμε πως δεν θα πέφταμε έξω.

pous3.jpg

Και λέμε…. στοιχηματίζουμε, διότι μπορεί να μην είμαστε στο μυαλό της «αλεπούς» (όπως είναι γνωστός ο Πούτιν) ωστόσο κάτι γνωρίζουμε από την γλώσσα του σώματος που προδίδει ακόμη και εμπειρότερους πολιτικούς!

Οι εκφράσεις του προσώπου, το βλέμμα, ο τόνος της φωνής, οι κινήσεις των χεριών, η στάση του σώματος, και το άγγιγμα λένε σχεδόν πάντα, όλα όσα δεν μπορεί να πει το στόμα!

pous.jpg

Αν και είναι δύσκολο να αποκωδικοποιήσουμε τον σιωπηρό κώδικα επικοινωνίας, παρατηρώντας προσεκτικά όλα τα παραπάνω, μπορούμε να αντιληφθούμε τι σκέφτεται το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, κάνουμε «focus» στον ρώσο πρόεδρο.

Τι μας έδειξε η γλώσσα του σώματος του:

-Είχε άγριο και επίμονο βλέμμα. Δηλαδή ήταν πολύ συγκεντρωμένος στις σκέψεις του, σε αυτά που άκουγε και έτοιμος να επιτεθεί αν χρειαστεί .
-Είχε συχνά σκυφτό το κεφάλι. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: α) έκανε δεύτερες σκέψεις β) ήθελε να δείξει σεβασμό.
-Είχε ανοιχτά πόδια συνέχεια, όταν καθόταν, πράγμα που σημαίνει επίδειξη εξουσίας, δύναμης και κυριαρχίας .
-Τηρούσε κατά γράμμα το πρωτόκολλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν καθόταν άνοιγε το σακάκι του και όταν περπατούσε το είχε κουμπωμένο.
pous4.jpg

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός, ότι τουλάχιστον στην συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες, ο κύριος Πούτιν δεν έριξε στον κύριο Τσίπρα, σχεδόν ούτε ένα βλέμμα! Προτιμούσε να έχει τα μάτια του προς τα κάτω, και τα ώτα του προς την διερμηνέα του, σε αντίθεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό που τον κοίταζε μέσα στα μάτια και με δέος και τον άκουγε πολύ προσεκτικά και ας μην ξέρει ρωσικά!

pous6.jpg

Δείτε επίσης:

Έβγαλε το σακάκι η «Αλεπού»: Η πένθιμη γραβάτα και το παγωμένο βλέμμα του Πούτιν-BINTEO

ΟΛΑ ΟΣΑ ειπώθηκαν στη συνάντηση Παυλόπουλου-Πούτιν

Έφτασε στην Αθήνα ο Πούτιν – ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ τα μέτρα ασφαλείας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top