ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ δήλωση Κυρίτση: «Μας ψήφισαν για να επιβαρύνουμε τους “Μένουμε Ευρώπη”»

Με το που ορκίστηκε βουλευτής άρχισε τα μαργαριτάρια

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ δήλωση Κυρίτση: «Μας ψήφισαν για να επιβαρύνουμε τους “Μένουμε Ευρώπη”»

​Δεν πρόλαβε να ορκιστεί βουλευτής ο Γιώργος Κυρίτσης και αμέσως ξεκίνησε τις προκλητικές δηλώσεις, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον όσων πέρσι το καλοκαίρι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.

«Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της ΝΔ και όχι των απελπισμένων σπιν του: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων”», γράφει σε άρθρο του στην Αυγή ο κ. Κυρίτσης και συνεχίζει, κάνοντας την εξής ωμή παραδοχή:

«Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

Και σαν να μην έφτανε αυτό προχωρά στην υπεράσπιση της Αριστεράς σημειώνοντας:

«Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, δηλαδή το αστικό μπλοκ και οι μιντιακές του εκπροσωπήσεις, είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να τοποθετούν την Αριστερά σε ένα εξαιρετικά βολικό γι' αυτούς σχήμα, εξαιρετικά επιτυχημένο, μάλιστα, στο μέτρο που μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς το έχει ενσωματώσει απόλυτα. Με βάση αυτό το "βαρκιζαϊκό σχήμα", η Αριστερά οφείλει να έχει μια αναμενόμενη, μονοκόμματη και ευκόλως αντιμετω��ίσιμη μετωπική προσέγγιση των πραγμάτων και να ηττάται ηρωικά. Και μετά να εισπράττει συγχαρητήρια και σεβασμό -όπως το σημερινό ΚΚΕ- για τη σταθερότητα των απόψεων και των πρακτικών της».

Το ερώτημα βέβαια είναι, αν ο κ. Κυρίτσης συνειδητοποιεί πως επιτίθεται στο 38,7% του πληθυσμού που στο δημοψήφισμα ψήφισαν "ναι", αλλά και αν έχει καταλάβει πως ο ίδιος ο Α. Τσίπρας έκανε... "σκληρή διαπραγμάτευση" για να μείνουμε πάση θυσία στην Ευρώπη, φέρνοντας στη Βουλή σκληρά μέτρα που δεσμεύουν τη χώρα για χρόνια.

Ίσως φταίει που δεν χρειάστηκε να τα ψηφίσει ο ίδιος, γιατί τότε θα καταλάβαινε και ο ίδιος πόσο άκαιρη είναι η συγκεκριμένη τοποθέτηση.

Κουμουτσάκος: Ακραία διχαστική η δήλωση του Κυρίτση

Αιχμές κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση για το άρθρο του στην «Αυγή» άφησε με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος​.

«Η ακραία διχαστική δήλωση Κυρίτση αποκάλυψε τη στρατηγική του φθόνου που με κυνισμό ακολουθεί και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ» έγραψε ο κ. Κουμουτσάκος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

δ,κβ.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top