Κριτική ΝΔ σε Τσακαλώτο: Εικονική πραγματικότητα παρότι τα ‘’ΘΑ’’, κόστισαν πολύ ακριβά

Πώς σχολίασε ο Χρ. Σταϊκούρας τη συνέντευξη Τύπου του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης

Κριτική ΝΔ σε Τσακαλώτο: Εικονική πραγματικότητα παρότι τα ‘’ΘΑ’’, κόστισαν  πολύ ακριβά

Tα όσα υποστήριξε σήμερα το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης σχετικά με τη συμφωνία στο Eurogroup σχολίασε επικριτικά η ΝΔ με δήλωση του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων του κόμματος κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

«Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης επιμένει στη διαμόρφωση εικονικής πραγματικότητας για την οικονομία της χώρας. Στη σημερινή συνέντευξή του πανηγύρισε για ακόμη μία φορά, παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση που δήθεν διαπραγματευόταν ‘’σκληρά’’ και ‘’πολεμούσε’’ τα Μνημόνια σήμερα τα εφαρμόζει πλήρως και πρόθυμα, χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες.

Αδιαφορώντας για το ότι μέχρι σήμερα φόρτωσε 9 δις ευρώ μέτρα τους πολίτες και οδήγησε στην απώλεια 21 δις ευρώ εθνικού πλούτου, δηλαδή απώλεια 5.000 ευρώ το χρόνο για κάθε νοικοκυριό.

Αδιαφορώντας για το ότι η επτάμηνη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης επέβαλε νέα φορολογικά βάρη ιδιαίτερα στα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας, πρόσθεσε νέες επώδυνες και ταπεινωτικές υποχρεώσεις στη χώρα, όπως είναι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, επέβαλε μόνιμα μνημόνια με τον ‘’κόφτη’’ και φούσκωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κράτους προς τους ιδιώτες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας.

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ κατέληξε στη δήλωσή του:

«Τα ‘’ΘΑ’’, τα ‘’συνεχή αφηγήματα’’ και η ‘’δημιουργική ασάφεια’’ της Κυβέρνησης κοστίζουν πολύ ακριβά στη χώρα. Απαιτείται στιβαρή και αποφασιστική πολιτική ηγεσία, με σχέδιο και βούληση, σοβαρότητα και αξιοπιστία, που να εφαρμόσει ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και να υλοποιήσει αναπτυξιακές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Και η παρούσα Κυβέρνηση αυτά δεν τα διαθέτει και δεν είναι ικανή να τα διαμορφώσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top