Σκουρλέτης: Θα παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ

Συνάντηση με τους εργαζομένους (ΓΕΝΟΠ) και διευκρινίσεις για τον Νόμο

Διαβεβαιώσεις για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και των άλλων ενεργειακών εταιριών, έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, στον πρόεδρο της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην επιχείρηση (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) Γιώργο Αδαμίδη και μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας.
Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τη ΓΕΝΟΠ για τις διατάξεις του τελευταίου νόμου αναφορικά με τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ) και την ταυτόχρονη ακύρωση του νόμου για τη «Μικρή ΔΕΗ», τον σχεδιασμό για τον ΑΔΜΗΕ και την ακύρωση των ρυθμίσεων ιδιωτικοποίησης του 66%, καθώς και για το μηχανισμό ΑΔΙ (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι με τις σχετικές διατάξεις προστατεύονται ρητά τα δικαιώματα των εργαζομένων στο νέο σχήμα του ΑΔΜΗΕ και ότι διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του, όπως ισχύει και για τις άλλες ενεργειακές εταιρίες, αλλά και για την ίδια τη ΔΕΗ. Ο υπουργός ενημέρωσε, επίσης, τα συνδικαλιστικά στελέχη ότι η ΔΕΗ θα αποζημιωθεί πλήρως για τον ΑΔΜΗΕ, με τον τρόπο που περιγράφεται στις σχετικές διατάξεις.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν, ακόμη, ζητήματα λειτουργίας της ΔΕΗ, «με έμφαση στην ανάγκη διαμόρφωσης επιθετικής πολιτικής, προκειμένου να μπορέσει, μέσα στο νέο ρυθμιστικό και οικονομικό περιβάλλον που αναδύεται, να διατηρήσει - μία δημόσια επιχείρηση- τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ενεργειακή αγορά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top