ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Νομιμοποιούν με εξετάσεις 2.500 υπαλλήλους με ΠΛΑΣΤΑ πτυχία!

Σάλος για το «ξέπλυμα» - Στη Βουλή το θέμα

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Νομιμοποιούν με εξετάσεις 2.500 υπαλλήλους με ΠΛΑΣΤΑ πτυχία!
Την πρωτοφανή και σκανδαλώδη απόφαση να «ξεπλύνει» 2.500 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν προσληφθεί με πλαστά πτυχία έλαβε ο -μη έχων πτυχίο- Νίκος Φίλης!
Την ώρα που το κράτος δεν αναγνωρίζει πτυχία και μεταπτυχιακά χιλιάδων μορφωμένων Ελλήνων επειδή φοίτησαν σε ιδιωτικά ιδρύματα και την ώρα που 1 στους 2 νέους είναι άνεργοι, το υπουργείο Παιδείας θα διεξάγει εξετάσεις για να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους προσελήφθησαν στο Δημόσιο παράνομα!
Όλα ξεκίνησαν από καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Λειτουργών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) για ιδιωτικά ΤΕΕ που εξέδιδαν παράτυπους τίτλους. Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι αντι��ράσεις και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων που κάνει λόγο για «έκπληξη και αλγεινή εντύπωση» και προσθέτει: «Είναι δυνατόν οι ένοχοι απάτης που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του ποινικού νόμου να εξαγνίζονται, επειδή θα επανεξεταστούν από επιτροπή του δημοσίου;».
Το υπουργείο Παιδείας, το οποίο δρα βασιζόμενο σε έναν νόμο επί υπουργίας Γιαννάκου που είχε δημιουργηθεί για άλλο σκοπό και δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ, τονίζει πως σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση διάταξη, «η οποία θα διευρύνει το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου, θα καταργηθεί ο χρονικός περιορισμός 2004-2008, και θα υλοποιηθεί η πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών».
Εξάλλου, το θέμα έφερε και στη Βουλή το Ποτάμι, βουλευτές του οποίου κατέθεσαν ερώτηση και καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που εντοπίστηκαν με πλαστούς τίτλους, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πρωτοφανές κάτοχοι παρανόμων τίτλων σπουδών να παραμένουν στη θέση τους».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top