Τσίπρας: Βγαίνουμε αλώβητοι και όρθιοι μέσα από τον πυρήνα δύο κρίσεων

Συναντήθηκε με τον Δ.Αβραμόπουλο -Προσφυγικό και Eurogroup στο επίκεντρο

​«Μέσα από τον πυρήνα δύο κρίσεων ταυτόχρονα, της οικονομικής και της προσφυγικής που ήταν πρωτοφανής για τη χώρα μας, βγαίνουμε αλώβητοι, όρθιοι και τώρα αρχίζει ο μεγάλος και δύσκολος αγώνας για να επουλώσουμε τις πληγές που έχουν υποστεί οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας και αυτή είναι μια προσπάθεια για την οποία όλοι αξίζει να καταβάλλουμε τον καλύτερο εαυτό μας». Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης-Εσωτερικών Υποθέσεων-Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ.Τσίπρας μίλησε για πολύ σημαντική ημέρα μετά την «πολύ σημαντική συμφωνία στο Eurogroup», συμπληρώνοντας ότι «περιμέναμε 4 χρόνια να υπάρξει μια απόφαση που βάζει έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη και δεσμεύσεις για το χρέος», για να τονίσει: «αποδεικνύει ότι η έννοια της αλληλεγγύης από την πλευρά των εταίρων είναι μια πραγματοποιήσιμη έννοια και όχι μια ευχή».

«Το σημαντικότερο είναι ότι αποκαθίσταται πλήρως η σταθερότητα, φεύγει η αβεβαιότητα, τελειώνει όλη αυτή η συζήτηση για το εάν η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει να παραμείνει στον ισχυρό πυρήνα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Τσίπρας είπε πως «σήμερα είχαμε κι άλλη μια καλή είδηση», αναφερόμενος στην εκκένωση της Ειδομένης «χωρίς βία».

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι «αυτό που συντελέσθηκε αυτές τις ημέρες στην Ειδομένη είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς ολόκληρη την Ευρώπη, ότι με ανθρωπιά, με ευαισθησία αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να τύχουν φιλοξενίας και υποστήριξης, απαλείφοντας μια εικόνα που πραγματικά, όπως είχε λεχθεί στο παρελθόν, ήταν όνειδος για την Ευρώπη, για τον κόσμο, για την πολιτισμένη ανθρωπότητα».

«Τώρα τα πράγματα αλλάζουν», πρόσθεσε και τόνισε ότι να πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για την διαχείριση των προσφυγικών ροών και πως ήδη τα αποτελέσματα είναι θετικά, οι ροές έχουν μειωθεί εντυπωσιακά. Είπε ότι υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες τελευταίες προς ρύθμιση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα βρεθεί η συνεννόηση που απαιτείται και πως διαπιστώνει από τις συχνές επισκέψεις του και στην Τουρκία ότι υπάρχει η καλή θέληση. «Τούτη την ώρα είμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο, γιατί αν δεν συνεχισθεί η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε δυσμενείς εξελίξεις, κάτι που κανένας δεν θέλει», προειδοποίησε.

Για τη συμφωνία του Eurogroup, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι περνάμε σε ένα καινούριο στάδιο». «Νομίζω, όμως, είναι θετικό το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup, ξέρω ότι δεν ήταν εύκολη η πορεία μέχρι το χτεσινό Eurogroup, αλλά τελικά άνοιξε μια καινούρια περίοδος και ευχόμαστε όλοι να είναι θ��τική για την Ελλάδα και την Ευρώπη συνολικά», πρόσθεσε.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Δείτε επίσης:

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Όλη η αλήθεια για το συμπληρωματικό μνημόνιο και οι φωτιές στην Κομισιόν

Η ώρα της γραβάτας έφτασε; Το ΧΡΕΟΣ ρυθμίζεται άμεσα λέει το Μαξίμου και έχουμε ΣΥΜΦΩΝΙΑ

EUROGROUP: Μας δίνουν 10,3 δις σε 2 δόσεις και οδικό χάρτη για το χρέος-Ζήτησαν νέα μέτρα;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top