ΔΝΤ: Δεν μπορούμε να βάλουμε χρήματα για την Ελλάδα τώρα!

Σε ποιους όρους επιμένει - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star Δ. Σουλτογιάννης

«Ως έχουν τα πράγματα δεν μπορεί το ΔΝΤ να βάλει χρήματα τώρα. Αυτό θα αποφασιστεί έως το τέλος του χρόνου» διαμηνύουν πηγές του Ταμείου από την Ουάσιγκτον, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στην Ουάσιγκτον Δημήτρης Σουλτογιάννης.
Οι ίδιες πηγές επιμένουν στους όρους που έχει θέσει το ΔΝΤ και επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν για χρήματα εάν ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν πέσει στο 1,5% του ΑΕΠ ή και ακόμα χαμηλότερα.
«Στο Eurogroup δεν συζητήσαμε συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, εμείς πριν εγκρίνουμε πρόγραμμα πρέπει να έχουμε σαφές λεπτομερές πλάνο του ελληνικού χρέους» προσθέτουν.
Αναφέρουν επίσης ότι γνωρίζουν πως η Ελλάδα έχει ανάγκη ρευστού (για την εκταμίευση της δόσης) αλλά για τον ίδιο λόγο ζητούν να γίνουν και άλλες υποχωρήσεις.
Τονίζουν ακόμα ότι εξακολουθούν να έχουν ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους, αν και συμπληρώνουν ότι οι πιθανότητες συμμετοχής του ΔΝΤ έχουν βελτιωθεί.
«Θα πηγαίνουμε την αξιολόγηση του προγράμματος χρόνο-χρόνο» διευκρινίζουν για την στάση τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top