ΚΑΡΠΑΖΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Συμπληρωματικό ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να πάρουμε τα λεφτά

Και η κυβέρνηση κάνει ότι κρατάει...το μαχαίρι και το καρπούζι!

​Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η Κομισιόν μας «προσγειώνει» στην σκληρή πραγματικότητα των… μέτρων και των προαπαιτούμενων.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να εκταμιευτεί η δόση των 7,5 δισ. τον Ιούνιο θα πρέπει να εφαρμοστούν μια σειρά από προαπαιτούμενα, τα οποία προς το παρόν έχουν "αστερίσκους" και να υπάρξει έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατώ�� μελών που μας δίνουν τα λεφτά. Τα προαπαιτούμενα αυτά σχετίζονται με το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων κ.α

«Με ένα συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας (supplemental Memorandum of Understanding), το οποίο πρόκειται να εγκριθεί σύντομα από το διοικητικό συμβούλιο του ΕSΜ, θα συμπληρωθεί το πλαίσιο για την υλοποίηση του προγράμματος» επισημαίνει η Κομισιόν σε ανακοίνωση της.

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η Κομισιόν διαβεβαιώνει ότι η διοίκηση του Ταμείου θα συστήσει στο εκτελεστικό συμβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία, πριν το τέλος του έτους (2016).

Οι παραπάνω δεσμεύσεις, μαζί με τον δημοσιονομικό "κόφτη", τα νέα πακέτα προαπαιτούμενων του Σεπτεμβρίου (για το υπόλοιπο δόσεων 2,8 δισ. ευρώ) και της 2ης αξιολόγησης, αλλά και όλες τις άλλες "προσαρμογές" στο μνημόνιο (πχ εξαίρεση προσφυγικών δαπανών, ρήτρα υπεραπόδοσης κλπ) θα περιέχονται στο "συμπληρωματικό μνημόνιο"- προσχέδια του οποίου είχαν δει τις προηγούμενες μέρες το φως της δημοσιότητας – που πλέον οδεύει προς οριστικοποίηση.

Η ανακοίνωση της Κομισιόν:

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα σε πολλά επίπεδα. Όχι μόνο ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προγράμματος ΕΜΣ (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) που ανέρχεται σε 10,3 δισ. ευρώ αλλά και για μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, πο�� θα εφαρμοστούν σταδιακά. Πάνω απ’ όλα, θα χρησιμεύσει για τη δημιουργία των συνθηκών αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα. Τέλος, η διοίκηση του ΔΝΤ επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να συστήσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να εγκρίνει συμφωνία πριν από το τέλος του έτους με την οποία υποστηρίζεται η εφαρμογή των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».

Δείτε επίσης:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΡΑ για την Γεροβασίλη αλλά η αντιπολίτευση ΒΡΑΖΕΙ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top