Eπιμένει η ΝΔ: Να παραιτηθεί ο Καμμένος για τον ΦΠΑ στα νησιά

Και επίθεση Κουμουτσάκου στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup

Eπιμένει η ΝΔ: Να παραιτηθεί ο Καμμένος  για τον ΦΠΑ στα νησιά
Επιμένει η ΝΔ στο ζήτημα της παραίτησης του Πάνου Καμμένου, ύστερα από τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τη Σύρο για «εγκληματική και αντισυνταγματική» αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ . Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών δήλωσε για το ζήτημα:
«Χθες, σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις – και όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία – ζητήσαμε την παραίτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου. Είναι το ελάχιστο που οφείλει όταν ο ίδιος ομολογεί εγκληματικές πολιτικές και αντισυνταγματικές αποφάσεις για το Φ.Π.Α. στα νησιά. Αυτό είναι ένα ακόμα επεισόδιο που επιβεβαιώνει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αδιέξοδα και οριστικά εγκλωβισμένη στα ψέματα, στις αυταπάτες και στην ανικανότητά της. Γι’ αυτό ακριβώς η παραμονή της στην εξουσία έχει τεράστιο κόστος για τους Έλληνες. Γι’ αυτό ζητήσαμε και ζητούμε να φύγει. Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα για τον τόπο».
Κριτική Κουμουτσάκου στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup
Ο εκπρόσωπος Τύπος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup.
«Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα τεχνητής ευφορίας, παρά τον τυφώνα φόρων, παρά την υποθήκευση για 99 χρόνια της κρατικής περιουσίας, η χώρα παραμένει χωρίς προοπτική ανάταξης. Στο Eurogroup επιβεβαιώθηκε ότι οι Έλληνες πληρώνουμε τώρα, ακριβά και άμεσα, μια θολή και αβέβαιη υπόσχεση για το μέλλον. Η Κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. Με δική της ευθύνη, έξοδος της χώρας από την κρίση δεν φαίνεται στον ορίζοντα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
«Πολύ έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει, πολύ ειλ��κρινά. Αξιολογώντας την πορεία της διαπραγμάτευσης, είχαμε πει στην Κυβέρνηση: “Προσέχετε. Έτσι, όπως πάτε, με αυτές τις καθυστερήσεις, κινδυνεύετε - είναι σχεδόν βέβαιο - ότι θα οδηγήσετε τη χώρα σε έναν εγκλωβισμό, σε ένα πολύ δύσκολο δίλημμα: είτε σε μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση, είτε σε μια καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη”. Τελικά, αυτό το οποίο συνέβη είναι μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση, η οποία επιβεβαιώθηκε με τα όσα ψηφίστηκαν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Βουλή, αλλά και τα όσα συμφωνήθηκαν χθες στο Eurogroup» πρόσθεσε
O εκπρόσωπος της ΝΔ κατέληξε ότι τρία είναι τα βασικά συμπεράσματα:
«Πρώτον, δεν υπάρχει πλήρης και οριστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Παραμένουν ακόμα εκκρεμότητες και προαπαιτούμενα, που - όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση του Eurogroup - αφορούν στα κόκκινα δάνεια, στο συνταξιοδοτικό, στις ιδιωτικοποιήσεις.
Δεύτερον, η δόση των 7,5 δις ευρώ που συμφωνήθηκε να καταβληθεί στη χώρα μας τον Ιούνιο είναι η μισή σε σχέση με ό,τι είχε προγραμματιστεί.
Τρίτον, η Κυβέρνηση δεν έφερε λύση για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Πήρε μόνον αόριστη και αβέβαιη υπόσχεση. Τα μέτρα ψηφίστηκαν από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιβλήθηκαν στους Έλληνες και θα πληρωθούν από τους Έλληνες, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους.
Η πληγή της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι βαθειά. Δεν έχει επουλωθεί. Δεν έχει κλείσει. Κόστισε και κοστίζει ακριβά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top