Τσίπρας: «Δρόμος αντοχής η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού»

«Μια λύση πρέπει να είναι μια δίκαιη λύση»

​Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Α. Τσίπ��ας, τονίζοντας πως διανύουμε μια κρίσιμη και ενδιαφέρουσα περίοδο για την περιοχή, την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η στενή μας συνεργασία και η προώθηση πρωτοβουλιών τριμερούς συνεργασίας έχουν αναδείξει την Ελλάδα και την Κύπρο σε έναν ουσιαστικό πυλώνα για την οικονομική συνεργασία, την ειρήνη και τη σταθερότητα και νομίζω ότι ο ρόλος αυτός μας βοηθάει να δούμε καλύτερους όρους και την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού πάντα επί τη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Αυτή είναι μια πορεία που έχει σκαμπανεβάσματα, είναι ένας δρόμος αντοχής και όχι ένας δρόμος ταχύτητας», είπε και πρόσθεσε:

«Είμαι ικανοποιημένος που έχουμε τη δυνατότητα να ακολουθούμε μια γραμμή που χαρακτηρίζεται από σύνεση, αλλά και από απ��φασιστικότητα. Νομίζω θα καταφέρουμε το επόμενο διάστημα να επικεντρώσουμε στους κρίσιμους εκείνους στόχους, διότι μια λύση πρέπει, πάνω από όλα, να είναι μια δίκαιη λύση».

Ο Ν. Αναστασιάδης από την πλευρά του συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συμφωνία στο Eurogroup, τονίζοντας πως κλείνει έτσι ένα μεγάλο κεφάλαιο αβεβαιότητας και δυσκολιών.

«Αν με την αποφασιστικότητα που διακρίνει την κυβέρνηση, συνεχίσει με συνέπεια, τότε οι μέρες ελπίδας είναι μπροστά», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top