Στον Παυλόπουλο ο Αναστασιάδης: Να σταματήσει τους τακτικισμούς το ψευδοκράτος

Για μία Κύπρο κυρίαρχη «χωρίς εκπτώσεις» μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στον Παυλόπουλο ο Αναστασιάδης: Να σταματήσει τους τακτικισμούς το ψευδοκράτος

Να σταματήσει τους τακτικισμούς κάλεσε το ψευδοκράτος ο Νίκος Αναστασιάδης στο σύντομο διάλογο που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλου πριν ξεκινήσει η συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος, για να επιτευχθεί κάτι καλό στο Κυπριακό είναι προϋπόθεση «να σταματήσει η άλλη πλευρά τους τακτικισμούς και επιτέλους να μπούμε σε ειλικρινή διάλογο που θα μας επιτρέψει να μετατρέψουμε τις υφιστάμενες διαφορές σε συγκλίσεις».

Όπως τόνισε, χρειάζεται να δοθούν απαντήσεις στα θέματα των εδαφικών αναπροσαρμογών ενώ έστειλε το μήνυμα πως «δεν προσφέρονται σύγχρονα κράτη με εγγυήσεις και εγγυητές».

Ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθάρισε πως για να γίνει αποδεκτή μία λύση από τον κυπριακό λαό θα πρέπει να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συμπορεύεται με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι λύση δεν μπορεί να υπάρξει παρά στη βάση των αποφάσεων των οργάνων των Ηνωμένων Εθνών και με βάση το κοινοτικό κεκτημένο.

Μάλιστα, έκανε λόγο για μία Κύπρο κυρίαρχη «χωρίς καμία έκπτωση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν νοούνται ούτε στρατεύματα κατοχής ούτε εγγυήτριες δυνάμεις».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα είναι απολύτως συντονισμένες σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top