ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ Σακοράφα και ΣΥΡΙΖΑ-Ξεμπροστιάζει το πρώην κόμμα της –«Είστε χυδαίοι και ανήθικοι»

Νέα ανακοίνωση-ΓΡΟΘΙΑ από την ευρωβουλευτή

​Πρωτοφανής κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Σοφία Σακοράφα. Η Κουμουνδούρου και η ευρωβουλευτής ανταλλάσουν βαριά πυρά, με δηλητηριώδεις αιχμές και σκληρές ανακοινώσεις.

Την Τρίτη η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα απάντησε στην σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής, κατηγόρησε το πρώην κόμμα της ότι υιοθετεί λογικές «αυριανικού τύπου» και «φτηνών προσωπικών επιθέσεων» και έκανε λόγο για «χυδαίες και ανήθικες επιθέσεις». Μάλιστα διατύπωσε καταγγελίες για «αδιαφανείς λειτουργίες» του κομματικού μηχανισμού.

Όσο για τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την προσωπική της διαδρομή, η κυρία Σακοράφα τόνισε: «Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να εξετάσουμε την πορεία όλων, επαγγελματική και πολιτική, από την αρχή έως σήμερα, για να εξακριβώσουμε το βιογραφικό του καθενός, για να διαπιστώσουμε την έμπρακτη συνέπεια του καθενός και για να διακρίνουμε ανάμεσα σε δοτούς και πάντα αιρετούς. Κυρίως για να θυμηθούμε την κρίσιμη στιγμή ποιος είπε ΟΧΙ, αδιαφορώντας για πολιτικές καριέρες και υπουργεία και θώκους».

Υπενθυμίζουμε ότι η κόντρα της κας Σακοράφα με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε όταν η ευρωβουλευτής εξέφρασε την ντροπή της για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βάζει ταφόπλακα στον λαό και βγάζει την Ελλάδα στο σφυρί. Ακολούθησε σκληρή ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με την σειρά του κατηγόρησε την ευρωβουλευτή πως είδε την πορεία της στο ΣΥΡΙΖΑ ως “ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση”, ότι δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στο κόμμα και στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, και δεν παραιτήθηκε παραδίδοντας την έδρα της στην ευρωβουλή.

Σημειώνεται ότι η κ.Σακοράφα εξελέγη στην Ευρωβουλή με το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014 με 273.070 σταυρούς, δεύτερη μετά το Μανώλη Γλέζο. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όλη η ανακοίνωση της Σοφίας Σακοράφα:

“Για την πολιτική που εφαρμόζουν και την καταδίκασα, το υπερταμείο, τη φορολεηλασία, τον ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τη συμφωνία παράδοσης του ελληνικού λαού και της Ελλάδας για 99 χρόνια στους δανειστές, ένοχη σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίθετα υιοθέτησαν λογικές “ αυριανικού τύπου” και φτηνών προσωπικών επιθέσεων.
Ο αριστερός έναντι του ήθους της αριστεράς δεν είναι δήθεν φορέας της. Είναι το ηθικό υποκείμενο των δράσεών του.
Αυτό το ξέρουν καλά οι κοινωνικές δομές με τις οποίες συνεργαζόμαστε όλο�� αυτόν τον καιρό. Αποτελεσματικά, διάφανα και σε πολλές περιπτώσεις καίρια.
Μια συνεργασία που δεν έχει ως διαμεσολαβητές κομματικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς αμφίβολης αποτελεσματικότητας, για τους οποίους εξαρχής είχα διατυπώσει σε υψηλό επίπεδο την άποψή μου. Tόσο αμφίβολης αποτελεσματικότητας, όπως το είχα προβλέψει και για το λόγο αυτό είχα ζητήσει διαφανή λειτουργία, ώστε ούτε ένα στοιχείο δημοσιοποιημένο δεν υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι δε, εξαιρετικά ενδιαφέρον να εξετάσουμε την πορεία όλων, επαγγελματική και πολιτική, από την αρχή έως σήμερα, για να εξακριβώσουμε το βιογραφικό του καθενός, για να διαπιστώσουμε την έμπρακτη συνέπεια του καθενός κ��ι για να διακρίνουμε ανάμεσα σε δοτούς και πάντα αιρετούς.
Κυρίως για να θυμηθούμε την κρίσιμη στιγμή ποιος είπε ΟΧΙ, αδιαφορώντας για πολιτικές καριέρες και υπουργεία και θώκους. Ήταν τότε που η κάθετη απόφασή μου να μην παραδώσω την έδρα μου, ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ την εντολή των πολιτών που με εμπιστεύθηκαν, θέτοντας πάντα τις επιλογές μου στην κρίση τους, έβρισκε σύμφωνη την ηθική του τότε ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα το ΟΧΙ που υπηρετώ είναι καταγεγραμμένο, μεγάλο και δεν το χαρίζω σε κανέναν από αυτούς που εν μια νυκτί το μετέτρεψαν σε ντροπιαστικό ΝΑΙ.
Κλείνοντας τονίζω ότι σε τέτοιου είδους... ��υδαίες και ανήθικες επιθέσεις δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά. Θα ασκώ όμως διαρκώς και επιμόνως σκληρό έλεγχο, σκληρή κριτική, θα συμμετέχω στην προσπάθεια ανασυγκρότησης ενός αληθινού πολιτικού οράματος, στα κινήματα ανατροπής και πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης.
Είναι δεδομένο ότι αυτήν τη στάση, αυτή τη δράση προσπαθούν να υπονομεύσουν.
Είναι επίσης δεδομένο ότι οι ίδιοι έχουν τόσο πολύ υπονομεύσει τον εαυτό τους, που κάθε τέτοια προσπάθεια τους επιστρέφει με τρόπο εντυπωσιακό και αμείλικτο.”
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top