Ντάισελμπλουμ: «Είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα γίνει ένα βήμα για την εκταμίευση της δόσης»

«Βρισκόμαστε εδώ για να λύσουμε τις διαφορές μας με το ΔΝΤ»

​«To ΔΝΤ είναι ένας πολύτιμος εταίρος, ο οποίος κάνει μια πολύ ακριβή καταγραφή του τι συμβαίνει με το ελληνικό πρόγραμμα, αυτό πιστεύουν τα κράτη μέλη και θα είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσουμε με το ελληνικό πρόγραμμα χωρίς αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκλείοντας τα σενάρια να μη βρεθεί λύση για την συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, παρά τις διαφωνίες για το χρέος.

Ο πρόεδρος του Εurogroup σημείωσε με έμφαση ότι “βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να λύσουμε αυτές τις διαφορές και να βρούμε μια λύση”. Ο Γερούν Ντάισελμπλπουμ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σήμερα θα γίνει ένα βήμα για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης, μετά την ακρόαση των ευρημάτων της τρόικας επί της ελληνικής αξιολόγησης και υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προαπαιτούμενων. Σε σχέση με αυτό καθ’ αυτό το ζήτημα του χρέους, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι το ζήτημα είναι πολυδιάστατο, πως υπάρχουν πολλές παράμετροι οι οποίες πρέπει να ικανοποιηθούν και πως το σημαντικότερο σημείο είναι, “να είναι σε θέση το ελληνικό δημόσιο να αποπληρώνει τις λήξεις των δανείων του”, υποσχόμενος ότι οι υπουργοί οικονομικών θα εξετάσουν λεπτομερώς το ζήτημα.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup, από κοινού με τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον επικεφαλής του EuroWorking Group Τομας Βίζερ, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις και τον γενικό διευθυντή της DGECFIN Μάριο Μπούτι, συμμετείχαν σε ειδική προγραμματισμένη διάσκεψη για το μέλλον της ζώνης του ευρώ, η οποία δε σχετίζεται με το ελληνικό ζήτημα.

Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top