Δραγασάκης για Eurogroup: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης και οδικό χάρτη για το χρέος

«Για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης το μέλλον αποκτά ορατότητα»

Δραγασάκης για Eurogroup: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης και οδικό χάρτη για το χρέος

«Πιστεύουμε ότι θα επικυρωθεί η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ένας δεσμευτικός οδικός χάρτης σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους» σχολίασε ο Γιάννης Δραγασάκης για το σημερινό Eurogroup.

Μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΒ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα έχει ισχυρό συμβολισμό, που θα επιτρέψει να αρχίσει η συζήτηση με τις αγορές για τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές, ενδεχομένως μέσα στους επόμενους μήνες.

Όπως τόνισε ο ίδιος, μπαίνουμε σε νέα φάση καθώς «για πρώτη φορά σήμερα από την αρχή της κρίσης, το μέλλον αποκτά ορατότητα. Έχουν ψηφιστεί όλα τα δημοσιονομικά μέτρα ως το 2018».

«Τα προβλήματα παραμένουν και είναι μεγάλα. Είναι προβλήματα πολέμου που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε καιρούς ειρήνης, ωστόσο για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης ανοίγει παράθυρο ελπίδας που μπορεί να μας επιτρέψει να βάλουμε οριστικό τέλος στο φαύλο κύκλο λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας» υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

Απαντώντας, εξάλλου, στην κριτική για το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η πολιτική της χώρας διαμορφώνεται υπό την πί��ση ασφυκτικής εποπτείας και συχνά οι επιλογές είναι ανάμεσα στο κακό και το χειρότερο: «Όταν π.χ. έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στην αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια ή του γενικού συντελεστή κατά μια μονάδα ή ανάμεσα στην αύξηση των φόρων και τις περικοπές στις συντάξεις, η όποια επιλογή έχει δυσάρεστες συνέπειες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top